Dumnezeu îţi dă, nu îţi ia
Autor: Rely Tarniceri (Traducere dupa Pastor Prince)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/11/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Rom 8:32:  El, care n'a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?

   Unii crestini, cred in mod gresit, ca Dumnezeu da, dar si ia inapoi. La inmormantari, uneori auzim pe cel care vorbeste spunand:  „Domnul a dat, Domnul a luat. Laudat fie Numele Domnului!"

   Imi amintesc de o ocazie in care priveam la un copilas care suferea de cancer. Am auzit pe unul din membrii familiei comentand: „Nu poti fi sigur care este voia Lui Dumnezeu, s-ar putea sa-l vindeca dar s-ar putea sa nici nu-l vindece". Ceea ce voia acea persoana sa spuna este ca desi Domnul a dat acelor parinti copilul, s-ar putea ca mai apoi sa-l ia de la ei.

   Iov a avut exact aceeasi atitudine cand a primit vestea ca si-a pierdut proprietatile si copiii. Gandind ca Dumnezeu este sursa problemelor sale, nestiind ca de fapt satan a fost cel care a actionat impotriva lui, el a spus:

„Gol am venit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ. Domnul a dat, Domnul a luat, lăudat fie Numele Domnului" (Iov1:21).

   O astfel de declaratie pare sa Il onoreze pe Dumnezeu, dar, in realitate, descopera o imagine eronata despre Tatal nostru ceresc.

   Ca si copii ai lui Dumnezeu, stim care este voia Tatalui pentru noi. El este Cel care da, nu care ia. Isus a spus:

„Nu te teme turmă mică, căci Tatal vostru vă dă cu bucurie Împărăţia!" (Luca12:32). Diavolul este hoţul. El vine să fure, să ucidă şi să distrugă. Dar Isus a venit ca să ne dea viaţa din belşug (Ioan10:10).

   Isus a implinit fiecare nevoie si a vindecat fiecare boala a celor care au venit inaintea Lui si la cruce, El Si-a dat propria viata. Niciodata nu a luat nimic inapoi de la cei care au venit la El. Si Biblia spune ca oricine L-a vazut pe Isus, L-a vazut pe Tatal (Ioan14:9).

   Prietene, Tatal tau ceresc vrea ca tu sa stii azi ca El este Cel care iti da tot ce este bun. Daca El ne-a dat deja ceea ce este cel mai bun in cer, pe Isus Cristos, cum nu ne va da impreuna cu El toate lucrurile?
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2016
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni