Dumnezeu este Rasplatitorul tau
Autor: Rely Tarniceri (Traducere dupa Pastor Prince)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 28/12/2007
    12345678910 0/10 X
New Creation Church – Singapore

Heb 11:6 Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-l caută.

Evrei11:6 nu se sfarseste cu „fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!" ci continua cu „Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-l caută." Cu alte cuvinte, credinta care place Lui Dumnezeu este cea care crede ca Dumnezeu exista si ca El este un Rasplatitor.

Biblia ne spune de asemenea ca „(Heb 11:1) Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd." Chiar si in vremuri dificile, cand nu vedem lucrurile bune intamplandu-se in circumstantele noastre, sa credem ca Dumnezeu va intoarce situatia si ne va rasplati.

Dumnezeu i-a schimbat situatia la Ruth, vaduva moabita, atunci cand ea s-a increzut in Domnul si L-a facut Dumnezeul ei (Ruth1:16). Biblia ne spune ca la Ruth i-a fost data rasplata deplina din partea Domnului atunci cand ea a venit sa se adaposteasca sub aripile Lui (Ruth2:12). Dumnezeu nu i-a dat doar protectie ci si provizii din abundenta, favoare peste masura si o rascumparare glorioasa (Ruth2:9-17,3:11,4:10-13)

Cand Rahab, prostituata din Ierihon a povestit cum Dumnezeu a despicat Marea Rosie pentru copiii lui Israel, ea a crezut ca „Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeu sus în ceruri şi jos pe pămînt"(Iosua2:9-11). Cu toate ca Rahab nu a vazut cu ochii ei minunea, ea a crezut si le-a ascuns pe iscoade de urmaritorii lor. Datorita credintei ei ea nu numai ca nu a pierit impreuna cu cei care nu au crezut ci i-a fost dat un loc in „Galeria credintei" din Evrei11.

Lui Dumnezeu I-a placut atat de mult credinta celor doua ne-evreice incat nu numai ca le-a binecuvantat in timpul vietii lor dar le-a asezat pe amandoua in genealogia Fiului Sau, Isus Cristos, Marele Rascumparator si Rasplatitor.

Prietene, atunci cand vii la Domnul cu nevoile tale, crede ca El este Dumnezeu si ca este Rasplatitor. Dumnezeu gaseste placere intr-o astfel de credinta. El vrea sa fie Rasplatitor al credintei tale in El.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1252
  • Export PDF: 2
Opțiuni