Siliți-i să intre!
Autor: Pavel Mariana Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 11/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

    Un om a dat o cină mare și a poftit pe mulți. La urmă, robul a zis: „Stăpâne, s-a făcut cum ai poruncit, și tot mai este loc.” Și stăpânul a zis robului: „Ieși la drumuri și la garduri, și pe cei ce-i vei găsi, silește-i să intre, ca să mi se umple casa.” (Luca 14:16, 22-23)

    Într-o duminică dimineața, am întâlnit doi bătrânei, soț și soție, mergând pe stradă. Femeia era mai în putere, dar bătrânul abia se mai ținea pe picioare. Pe lângă că era bătrân, cred că era și foarte bolnav, era slab și se vedea că abia mai avea putere să pășească. Bătrâna însă, tot vorbind și îndemnându-l, îl luase de mână și trăgea de el, deși el abia mai respira.

    Mi-am zis în gândul meu: „De ce l-o chinui așa? Ea nu vede că el nu mai poate să meargă? Și femeile astea bătrâne, sunt uneori așa de nemiloase… au trăit o viață cu un om, iar la bătrânețe nu mai au măcar milă de bieții bătrâni… uite, acest bătrânel nu mai poate nici să reacționeze cumva!”

    I-am urmărit cu privirea și, văzând unde se duc, mi-am dat seama că eu eram cea care greșise. Au intrat grăbiți într-o biserică. Cât de înțeleaptă era bătrâna! Oriunde altundeva s-ar fi dus, n-ar fi fost potrivit să tragă atâta de bietul bătrân, dar spre Dumnezeu era atât de important să-l tragă!

    Poate că toată viața l-a îndemnat să vină spre Dumnezeu și poate că, până atunci, n-o ascultase. Acum însă, când nu mai avea nicio putere pentru viața aceasta, trebuia să reușească să-l ducă la Domnul!

    Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la mine, care de mulți ani mă rog pentru mântuirea cuiva. Așteptând atât de mult, am mai slăbit rugăciunea, parcă și speranța a mai pălit. Oare eu mai „trag” de persoana respectivă sau am obosit?

    Cât încă mai e puțin timp, cât harul mai e cu noi, nu trebuie să încetăm să-i „silim să intre” pe cei de lângă noi. Oh, și sunt atâția! Avem familii, prieteni, colegi, vecini… Poate nu trebuie să-i silim la propriu, așa cum făcea bătrânica, aproape târându-l pe soțul ei, ci vorbindu-le, ajutându-i, mângâindu-i…

    Doamne, dă-mi putere să nu încetez să-i „silesc să intre” pe cei de lângă mine!

Aşa este soră: siliţi-i şi smulgeţi-i! sunt porunci, îndemnuri în dreptul cărora trebuie să ne facem datoria de aceea să cerem lumină sfântă pentru a înţelege cum vrea Domnul să lucrăm în dreptul fiecăruia, multă pace, fiţi binecuvântată
Adăugat în 11/03/2012 de floridinmaracineni
Aprecieri maxime, soră Mariana! Sunt mulți care au nevoie să fie chiar și siliți să intre în Împărăția lui Dumnezeu. Și eu am pe cineva în casă care ar trebui băgat, dar ideea e că Dumnezeu nu ne forțează să intrăm. Ideea de „silit” a Lui nu cred că e aceeași cu a noastră. El ne îndeamnă cu tot ce e posibil, iar inimile noastre împietrite i se împotrivesc uneori până la sânge, în loc să se împotrivească păcatului... Cred că e nevoie de o silire prin rugăciune intensă. Din nefericire, recunosc că și eu abandonez câteodată, când nu văd rezultatele. Deși Domnul spune clar: „la timpul hotărât...”
Adăugat în 11/03/2012 de GabrielTudor
E adevărat, Domnul nu sileşte, dar a dat totul ca să ne facă să intrăm, l-a dat chiar si pe Fiul Său la moarte pentru noi, de aceea trebuie să ne dăruim si noi cu toată puterea pentru salvarea altora, aşa cum şi apostolul Pavel dorea şi făcea pentru neamul său.
Domnul sa ne ajute, aşa cum şi sora Flori a spus,să înţelegem modul în care Dumnezeu vrea să facem această "silire".
Vă mulţumesc, fiţi binecuvântaţi!
Adăugat în 11/03/2012 de brandusa
Într-adevăr, dragele mele! Trebuie să ținem rugăciunea aprinsă ca o făclie neîntreruptă, iar Duhul Sfânt ne va povățui! Domnul să fie cu voi!
Adăugat în 11/03/2012 de GabrielTudor
ACEASTA ''SILIRE''SE POATE CARACTERIZA PRIN LACRIMI,POSTURI ,RUGACIUNI NEINTRERUPTE ADUSE IN FATA LUI DUMNEZEU PENTRU AI NOSTRI.CRED CA ACEASTA ''SILIRE''AR TREBUI SA FIE PROPORTIONAL EGALA CU DRAGOSTEA CE LE O PURTAM CELOR PE CARE VREM SA I AVEM LINGA NOI IN CER.PERSONAL AM VAZUT REZULTATE EXCEPTIONALA IN URMA ACESTOR ASCULTARI DE DOMNUL.SI MAI CRED CA DUMNEZEU NU STA PASIV LA ASTFEL DE TRAIRI SI PRACTICI DE ASCULTARE.FITI BINECUVINTATA .
Adăugat în 12/03/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2053
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni