Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Hot de oi sau sfant
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Pavel, chemat sa fie apostol, catre...cei ce au fost sfintiti in Domnul Isus, chemati sa fie sfinti"... (1 Corint.1:1-2).

Cand este vorba de sfinti, oamenii se impart in trei categorii. Unii cred ca oamenii sunt asa de pacatosi si ca niciodata nu pot deveni sfinti. Altii cred ca omul trebuie declarat sfant numai dupa moarte si numai atunci cand dovedeste ca a savarsit macar o minune cat a trait. (Conceptia aceasta este adoptata de biserica catolica). A treia categorie, cred pe Dumnezeu pe cuvant si accepta faptul ca au fost sfintiti in Isus Hristos si traiesc ca si sfinti.

Asa se adreseaza Pavel credinciosilor din Corint. Trebuie sa recunoastem ca nimeni nu se naste sfant, pentru ca "toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu". Numai Dumnezeu este, a fost si va fi din vesnicie in vesnicie sfant. Dar Dumnezeu vrea sa aiba o comunitate de sfinti in care sa-si gaseasca placerea si in care sa se desfasoare toate bogatiile harului Sau. Prin moartea Domnului Isus, si prin nasterea din nou, omul pacatos, prin credinta in lucrarea terminata a lui Isus, in locul nostru si pentru noi, poate deveni sfant. Mai intai el este pus deoparte pentru Dumnezeu, este deci o schimbare de directie a vietii, apoi este sfant, adica curat, nevinovat, un nou mod de viata. Si daca tinem cont ca Dumnezeu niciodata nu pretinde nimic de la om fara sa se ofere sa-l ajute sa poata indeplini ce i se cere, a fi sfant nu este un tel greu de atins.

Sfintii pot si traiesc acum printre noi, de mai bine de 6000 de ani. Sfinti sunt cei ce se pun deoparte pentru Dumnezeu, care-l iubeste pe Dumnezeu, il cinsteste cu vorba si cu fapta, si care este preocupat de Dumnezeu 24 de ore din 24. El traieste intr-o permanenta constienta ca umbla, se misca si isi are viata in Dumnezeu si nimic in afara de El. Sfantul este omul care se aseamana tot mai mult cu Dumnezeu in caracterul lui: uraste pacatul, este bun, iubitor, plin de compasiune, traieste pentru ca sa faca pe altii fericiti. Nu va exista niciodata un sfant egoist. Pavel era gata sa renunte el la cer, pentru rudele lui trupesti.

A fi sfant ori a fi un demon este alegerea noastra. Sfintii nu se nasc sfinti, ci se fac sfinti, pentru ca ei fac aceasta decizie. Am auzit aceasta intamplare adevarata si cred ca fiecare aveti nenumarate experiente asemanatoare. In Toowomba, un orasel din Old., 2 barbati au fost infierati pe frunte cu doua litere: ST(adica hot de oi, in engleza). In jurul acestei localitati sunt foarte multe oi si ei se ocupau cu furtul de oi, mai ales ca oile nu sunt pazite de un cioban ca-n alte parti ale lumii. Ei au fost prinsi si oamenii i-au pedepsit punandu-le vina pe frunte, ca sa-i determine sa nu mai fure. Unul din ei nu a putut sa sufere stigma aceasta si a inceput sa bea si in cele din urma a parasit orasul si a ajuns un derilict. Celalalt a realizat ca este gresit si a inceput sa-si repare greselile facand tot felul de munci voluntare pe la cei pe care ii pagubise. A venit cineva nou in oras si a intalnit pe acest om. A fost curios sa stie ce inseamna ST, si cineva i-a spus: Sfant, (prescurtat). Acesta a decis sa-si schimbe viata si a devenit din hot un sfant.

Florile au lumina, de sus ploua pe pamant.
Dar eu n-am nimica cand viata mea n-are Duhul Sfant.
Isuse, sfinteste-mi viata s-o traiesc pe placul Tau
Fa-ma un instrument al dragostei.
In rugaciune si staruinta cu cei de o credinta
Sa vad partea buna in ei
Chiar si atunci cand sunt mai rai
Fa-ma un instrument al dragostei.

Fa-ma sfant, asculta-ma, de pacate spala-ma. Isuse, inima iata-Ti dau, o spala-ma. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1213
  • Export PDF: 3
Opțiuni