Sursa va seca
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Toate izvoarele mele sunt in Tine" (Ps.87:7).

Un cetatean de la oras s-a mutat la tara. A cumparat o ferma si cateva vaci. In Australia cand este sezonul cald, si toate pasunile sunt parjolite de caldura soarelui, vacile sunt hranite cu supliment de nutret. Fermierul nostru incepator obisnuia sa mulga vacile, dar nu lua de la ele decat atat cat avea nevoie pentru ziua respectiva. Dupa un timp, vacile au intercat si nu au mai dat lapte.
El a crezut ca este ceva rau cu nutretul pe care-l cumparase si s-a dus la sursa de unde il cumparase. "Nu stiu ce se intampla, domnule, dar vacile nu mai dau lapte de cand le-am pus pe nutretul dumitale. Ceva trebuie sa fie rau cu nutretul". Gestionarul mirat il intreaba: "Ai muls vacile cum trebuie?". "NU", a raspuns fermierul. "Acesta este raspunsul pentru uscarea izvorului. Ori mulgi tot ori nimic". Asa se intampla si cu mama care alimenteaza bebelasul la san.

Care este morala acestei intamplari? La fel procedeaza si multi crestini cu Dumnezeu. Ei iau azi putin timp cu Dumnezeu pentru citirea Bibliei si pentru rugaciune. In ziua urmatoare cred ca au cheltuit prea mult timp si se decid sa se roage in masina. Dar ajuns in trafic uita de rugaciune si pentru ca trebuie sa se concentreze spun doar un "Doamne, ajuta!" si cred ca este destul. A treia zi tot timpul le este ocupat cu multele preocupari si la urma se pomenesc ca sursa de placere de a sta inaintea lui Dumnezeu s-a uscat. Din Dumnezeu nu putem gusta azi putin, maine putin si apoi putem face o pauza. La urma urmei stomacul este plin si nu voi muri daca nu citesc o zi. Dumnezeu nu ni se da la gramaj. El nu da Duhul cu masura. El vrea sa ni se daruiasca in intregime. Unii beau ceai doar cate o inghititura odata si fac o pauza, apoi iau o alta inghititura si tot asa pana o termina. Noi nu putem proceda asa cu Dumnezeu. Cum pot curge din noi rauri de apa vie, daca noi bem doar cate o gura odata? Daca Duhul Sfant locuieste in noi, El va pune o foame si o sete dupa Cuvantul lui Dumnezeu greu de controlat. Cu cat mai mult timp petrecem cu Dumnezeu cu atat mai multa placere avem de caile si voia Lui.

Psalmistul spunea ca toate izvoarele lui izvorau din Dumnezeu. De unde curge indurarea, mila, iertarea, bucuria, pacea? Fara El viata noastra este seaca. Prin noi insine suntem nimic. Obosim repede in a ierta, in da darui, in face bine, in a iubi. Dar cand umblam cu Dumnezeu si traim prin Duhul Sfant, viata noastra este un izvor din care se adapa toti cei cu care venim in contact.

Duh producator de fructe, veseleste-mi inima,
Toarna-n mine tot mai multe raze din iubirea Ta;
Pace, bucurii, rabdare, orice dar dumnezeiesc,
Bogatii nenumarate, doar la Tine le gasesc.

Da-mi din fructul bucuriei ce preface noaptea-n zi,
Ca prin El sa cant eu, Doamne, in furtuni si-n vijelii.
Cand persecutat ma aflu prietenii de m-or lasa
Toarna-n mine tot mai multe raze din iubirea Ta.
Bucuros eu merg la lupta
Inarmat cu-a ta iubire,
Lupt far' de sovaire! (Cantarea 106, Cantarile Triumfului)

Doamne, ajuta-ma sa nu uit, ca in Tine sufletul meu poate gasi tot ceea ce doreste si are nevoie. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1298
  • Export PDF: 4
Opțiuni