Da-i credit lui Dumnezeu sa te inghionteasca
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul;...El ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi" (Ioan 16:13-14).

Am auzit o jurnalista spunand istoria ei intr-un caz pe care ea il investiga. La un moment dat ea se afla intr-un loc cu un anume Mr. Stainer. In timpul ei de relaxare s-a dus sa faca baie la o piscina moderna, dupa care a avut dorinta sa mearga si in sauna. Mr. Stainer, a intrat, de asemenea, cu ea si in sauna. La inceput i-a fost frica sa stea singura numai cu un barbat pe care nu-l cunostea aproape deloc, dar au inceput o discutie interesanta si aproape ca a uitat de frica. In timpul discutiei, el a facut un anume gest si ea a inteles ca trebuie sa paraseasca imediat locul acela. S-a scuzat politicos si a iesit afara din sauna. La catva timp, s-a descoperit ca acel barbat era criminalul pentru care ea facea investigatiile, si a banuit ca ea este pe urmele lui. El a mai comis inca trei crime dupa aceea, si daca ea nu ar fi parasit sauna, se putea ca ea sa fi fost a cincea crima. Atunci ea nu ar fi mai ajuns sa ne spuna istoria ei.

Nu sunt prea multi, in afara de crestini, care sa se lase indrumati, inghiontiti, invatati si fortati uneori, care sa faca un lucru sau altul. Aceasta ar presupune o capitulare absoluta in mainile celui care te invata, calauzeste sau te forteaza. Omului, dupa caderea in pacat, ii place sa fie independent, sa nu asculte decat de el insusi. Dar atunci cand omul isi supune vointa lui vointei divine, Dumnezeu trimite Duhul Sfant sa-si faca locuinta in inima lui. Atunci El ne invata ce trebuie sa vorbim, cum sa reactionam in anumite situatii critice, ce sa credem, cum sa ne imbracam si multe altele. De pilda, mi-aduc aminte cand Duhul Sfant m-a mustrat pentru rasul meu zgomotos care poate fi un prilej de iritare pentru altii.

Dumnezeu ne-a dat in persoana Duhului Sfant pe Cel mai desavarsit Invatator si Mentor. I-am dat dreptate lui Pauline Antrobus, atunci cand a zis ca "trebuie sa-i dam credit lui Dumnezeu" pentru faptul ca ne mai da cate un ghiont si ne imboldeste sa facem ceea ce trebuie sa facem. Din cate situatii fatale nu ne-a scapat Dumnezeu, pentru ca am ascultat de acea voce abia perceptibila din duhul nostru, de glasul intuitiei prin care Duhul Sfant vorbeste, care ne-a spus sa mai intarziem putin, sau sa ne intoarcem sa luam ceva ce am uitat si astfel am fost scapati dintr-o situatie primejdioasa.

Maret Stapan si Creator, noi proslavim a Ta marire,
Caci minunat Tu ai creat un univers cu-aTa putere.
Dintr-un nimic, cu-al Tau cuvant Tu ai chemat la existenta,
Tot ce vedem si nu vedem, la toate Tu le-ai dat fiinta.

Tu stii orice cat de ascuns, caci esti in veci Stapan pe toate.
Cu sceptrul Tau conduci maret, cu mana Ta de-i zi sau noapte.
Dar te cobori sa locuiesti in inima ce Te implora
Un templu sfant Tu iti zidesti, in sufletul ce Te adora.

Sa ne conduci cu bratul Tau sa nu cadem din calea vietii.
Ne da puteri prin Duhul Tau cand vin spre noi umbrele mortii.
Copiii tai supusi, predati, dorim sa fim intreaga viata
Pana in clipa cand in cer Te vom vedea pe Tine-n fata. (Cant. 101 din C. Triumfului)

Tata, iti multumim pentru Duhul Sfant, care ne acompaniaza pe drumul catre cer si ne invata cum sa-Ti fim Tie placuti, in orice vreme. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1495
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni