Muscatura de caine
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Fiti treji si veghiati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita (1 Petru 5:8).

Gavril a venit de la cumparaturi si-mi spune: "M-a muscat un caine". Foarte neobisnuit, pentru ca stim ca in Australia cainii nu musca, ori cel putin asa am crezut. Cei ce musca nu au acces in locurile publice si daca ies trebuie sa aiba un fel de botnita.
Cainele era legat de unul din stalpii de pe marginea trotuarului, in timp ce propietarul intrase sa faca ceva cumparaturi.

Ma gandesc cat de adesea si noi avem aceasta credinta falsa ca diavolul nu este asa de periculos cum cred unii. Daca nu ar fi asa, nu ne-ar avertiza cuvantul "veghiati". Nu neaparat trebuie sa intarati un caine ca sa te muste. Acesta nu a mai muscat pe nimeni inainte, dar de data aceasta, se poate ca s-a simtit amenintat de toti cei ce intrau si ieseau din magazin. Poate s-a simtit abandonat! Nu putem sti ce a trecut prin capul lui.

Dar ce este sigur este ca nu a ales intre tineri si batrani, ci oricine a trecut destul de aproape de el. De aceea este intelept pentru credincios sa nu mearga prea aproape de diavolul. El este descris de petru ca un "leu care racneste", nu ca un caine. Dar daca un caine este adesea periculos, cu atat mai mult un leu.

Gavril a mers imediat la doctor si a primit un vaccin impotriva turbarii, pentru ca am invatat ca in gura cainilor sunt o multime de bacterii.

Dar daca chiar s-a intamplat sa fim raniti de diavolul, avem un antidot in Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul ne-a promis ca il va pune curand sub picioarele noastre, dar pana atunci este bine sa nu subestimam puterea lui. Gavril a invatat sa ocoleasca orice caine de atunci. Diavolul ca si cainele nu are constiinta. Lui nu-i pare rau ca te-a muscat ori ca te trage cu el in iad. El nu-ti va spune niciodata: Imi pare rau ca ti-am cauzat durere", ci dimpotriva va rade ca te-a inselat.

Adevaru-i ca un caine care musca-n orice fel
Pe aceia, ceia care neascultandu-l fug de el.
Dar pe cei ce cu iubire il privesc in viata lor
El le este apa dulce de lumina si-ajutor.

Adevarul e o boata care bate nemilos
Pe acei ce nu se-ndoaie unde trebuie, maiestos.
Dar pe cei ce-n umilinta se supun cu voia sa
El le da cununa vietii cea nevestejita-n veac.
Primeste adevarul asa cum e curat.
In haina mantuirii prin el esti imbracat. (N. Moldoveanu-Adevaru-i ca...)
........................................................
Pentru ce iti place la intunerec?
Lasa locul unde cei stricati petrec!
Satana te tine in mreaja-i legat,
dar va rade-odata ca te-a inselat. (Cantarea 81, cantarile comune)

Doamne, ajuta-ne sa intelegem ca nu este de glumit cu diavolul, si de aceea sa ne tinem cat mai departe de el. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1285
  • Export PDF: 4
Opțiuni