Cangurul
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Doamne, scapa-ne ca pierim!" El le-a zis: De ce va este frica, putin credinciosilor?" (Matei 8:25-26).

Cangurul este un marsupial asa cum am amintit ieri, care isi cara puiul in marsupiu pana la o anumita varsta. In Australia avem ocazia sa vedem canguri in majoritatea parcurilor nationale si unii chiar vin foarte aproape de om. Am putut fi aproape cam la un metru de ei, inainte de a topai si fugi unde se simt in siguranta. Ziua, mai ales cand este cald ei stau ascunsi si numai catre seara ies la pascut. De obicei, stau pe familii, impreuna cu puiul lor. Am avut ocazia sa ajung foarte aproape de ei. Am urmarit un pui care s-a dat jos din marsupiu dar cand a vazut ca ma apropii de el, a sarit in punga lui. Mama si tata erau numai ochi si urechi si nu ne scapau din privire. Puii mai mici se ascund de tot in punga asa ca nu-i mai vezi.

M-am gandit ca atunci cand David a scris: "Domnul este scaparea mea, stanca mea, cetatuia mea, este aceeas imagine descrisa cu privire la puiul de cangur. Puiul se simte in siguranta la pieptul mamei lui. Acolo este protejat, este hranit si ceea ce se intampla mamei, i se intampla si lui.

Noi inca avem de invatat de la puiul de cangur lectia increderii in Tatal nostru ceresc. Ucenicii, desi erau cu Domnul Isus cand s-a starnit furtuna pe mare, si El dormea, au intrat in panica. Cand L-au trezit pe Isus, El i-a certat pentru lipsa lor de incredere. "De ce va este frica, putin credinciosilor?"

Calatoream cu avionul, traversam America de la Uta la Chicago cand am trecut prin cea mai grozava turbulenta in aer. Gavril dormea, iar eu am iesit din toaleta. Cu greu am ajuns la locul meu. Am inceput sa ma rog in momentul acela si mi-a venit in minte cantarea: "Doamne, nu vezi ce furtuna?" Mi-am spus si eu ca si autorul cantarii. Nu, avionul acesta nu se poate prabusi, cand "Domnul cerului in el doarme". El este Stapanul universului, El tine toate lucrurile din univers in degetul Lui cel mic. Si chiar daca s-ar intampla sa se prabuseasca un avion la pamant, si aceasta nu este decat cu stirea Lui, asa cum nici o vrabie neinsemnata nu poate sa cada fara voia Lui, la pamant.

A Lui este puterea si maretia. In bratele Lui suntem intr-o siguranta perfecta. Orice tragedie poate fi cea mai minunata
binecuvantare, pentru ca ne transporta chiar in prezenta Sa glorioasa.

Unde alergi tu, cand, ca si puiul de cangur, oamenii se apropie prea aproape de tine si-ti simti viata in pericol? Unde fugi cand diavolul te urmareste si vrea sa te atace? Esti sigur de locul care se gaseste la pieptul Domnului Isus?

Doamne, grijuri ma apasa, zi, noapte n-am odihna,
Inima mea-i adanc ranita, scoala si ma vindeca.
A pacatului furtuna urla asupra mea;
Am sa pier Doamne in deznadejde, o vino, nu ma lasa! (Doamne, nu vezi ce furtuna?)

Unde voi gasi iubire ca a Ta, dulce Isus?
Chiar cand toate vor dispare, Tu ramai in veci Isus.
Raul seaca insa lucrul Tau in veci va dainui,
Bratul Tau nu se opreste, toate chiar de s-ar opri.
Cand in noi ne vom increde, nicidecum n-om izbuti
Insa cand lucram cu Domnul, toate ne vor reusi. (Cantarea 608, cantarile comune)

Doamne, Tu esti perna odihnei noastre, si cu senitatea unui copil sa ne punem capul in mainile Tale. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1229
  • Export PDF: 4
Opțiuni