Investeste in tine insuti
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Va rugam si va indemnam in Numele Domnului Isus sa sporiti tot mai mult in privinta aceasta" (1 Tes.4:1).

Titlul acestei meditatii este prima parte a unei fraze pe care am citit-o pe un afis la una din bancile din Perth. In continuare spunea: "ti-ai castigat dreptul acesta!" Nu am citit mai departe tot ce voia sa spuna cu privire la felul de investitie, in schimb titlul m-a facut sa ma gandesc la cel fel de investitie trebuie sa facem noi ca si crestini.

A investi inseamna a dedica, a pune deoparte din banii in surplus pentru un scop anume: o casa, o masina mai buna, o afacere, un venit mai bun la batranete, etc. Bine inteles ca pe langa o investitie in bani mai sunt si alte feluri de investitii. Putem investi timp pentru ceva care este de folos, care ne da placere sau satisfactie, de pilda timpul investit in copii cand sunt mici sa le punem o temelie sanatoasa, sa-i invatam sa gandeasca curat, sa-i educam sa aiba maniere bune, un caracter frumos, sa-i ajutam sa devina oameni de nadejde ai tarii in care traim, ori in biserica in care activam. Apoi putem investi dragoste in cineva care nu este vrednic de iubit dupa felul de gandire al lumii, sau foarte dificil de iubit, dar este pretuit si bine primit de Dumnezeu care nu vrea ca nici unul sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Sunt asa de multe persoane singure, care nu au cu cine schimba o vorba, sau paranoia, ca femeia pe care am mentionat-o ziua trecuta.

Ati face timp pentru vaduve, pentru femei singure, pentru bolnavi, este un dar special. Cunosc pe cineva care, in cercul ei de prietene, are aproape 20 de persoane, vaduve sau femei divortate, cu care corespondeaza, pe care le cauta la telefon sau le viziteaza. Pentru unele nu este nevoie de ajutor financiar cat de o ureche care sa le asculte si de o inima care sa le inteleaga. Acesta este un fel de slujire, o investitie de timp si de dragoste. Cineva a spus: "Nu poti face cuiva bine fara ca sa nu-ti faci tie un rau".

Prima parte a versetului mentionat mai sus, se referea la felul de purtare a lui Pavel si el insusi se dadea exemplu pe sine: "Fiindca ati invatat de la noi cum sa va purtati si cum sa fiti placuti lui Dumnezeu" va rugam si va indemnam sa sporiti mai mult in asta. Trebuie sa investim timp si in relatia noastra cu Dumnezeu, facandu-ne timp pentru rugaciune, studierea Bibliei si partasia cu Biserica Domnului.

Lui Timotei Pavel ii scrie: "Tu, insa, ai urmarit indeaproape invatatura mea, purtarea mea, dragostea mea,...rabdarea mea..." (2Tim 3:10-11). Investitia aceasta nu ne da satisfactie numai pentru viata aceasta, dar Dumnezeu spune ca va rasplati pe oricine va face unul din aceste lucruri, unuia din cei mai neinsemnati frati ai Lui (Mat.25:35-40).

Staruieste, rabda, lupta, calea-i grea, vrajmasii multi
n-asculta chemarea lenei esti pierdut dac-o asculti.
Nu-nceta, nu sta, nu pierde timpu-i scump, sa nu-ntarzii
nu cum esti acum te uita, ci cum trebuia sa fii.

Ara, seamana, pliveste, campu-i mult plugari putini
ca s-aduna odata vesnic, samana cu pumnii plini!
Nu e zi, nu-i ceas, nu-i clipa sa nu ai din cer vreun har;
nici cuvant, nici pas, nici lacrimi nu-ti vor ramanea-n zadar. (T. Dorz-Staruieste, lupta)

Doamne Tata, ajuta-ne sa ne investim toata energia si toata dragostea in a Te sluji cat mai bine, pe Tine si apoi pe semeni. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 869
  • Export PDF: 3
Opțiuni