Esti multumit cu locul doi?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Asa vorbeste Domnul: "Oare tu imi vei zidi o casa ca sa locuiesc in ea? .... Am spus Eu oare, vreo vorba vreuneia dintre semintiile lui Israel: "Pentru ce nu-mi ziditi o casa de cedru?" (2 Sm 7:5,7).

In 1987, cand am gasit de lucru la o fabrica cu profil in electronica, m-am bucurat mult. Atunci incepuse sa faca niste camere de luat vederi care erau lasate pe fundul apelor si se putea lua fotografii si vedea ce este acolo. Aveau un cablu lung de 20m. Dar propietarul, in loc sa lucreze pe baza de comenzi, el a fabricat 2000 de bucati fara ca sa aiba o baza de distribuire. Datorita unei piese ieftine, aparatele nu au functionat asa cum ar fi trebuit si nu s-au vandut in jur de 50de bucati si proiectul a falimentat. Am mai recuperat ceva din materialul investit si camerele de luat vederi au fost readaptate pentru alta intrebuintare. Pagubele au fost enorme. Si aceasta pentru ca procedura a fost gresita. Mai intai trebuiau sa aiba comenzile si apoi sa procedeze si sa le faca.

Nu toate lucrurile pe care noi zicem ca le facem spre slava lui Dumnezeu, sunt spre slava Lui. Cum se poate una ca asta, va intrebati? Daca Dumnezeu nu ne-a poruncit sa le facem, toate sunt spre paguba si rusinea noastra. Este doar o pierdere de vreme. Noi putem avea idei bune si intentii bune, dar nu folosesesc decat pentru gadilarea firii pamantesti. In 2 Samuel 7, citim despre David care a avut dorinta ca sa construiasca o casa pentru Dumnezeu in care sa aseze chivotul marturiei. Motivatia lui a fost urmatoarea: "Nu este drept si cinstit, ca eu sa locuiesc intr-o casa de cedru si chivotul lui Dumnezeu sa locuiasca intr-un cort"? Ceva care nu se putea sa fie mai rezonabil si logic. Dar aceasta a fost doar dorinta lui nu si a lui Dumnezeu. Cand David ii dezvaluie lui Natan, proorocul de la curte, ce are de gand, Dumnezeu ii transmite: "Nu tu imi vei construi o casa, ci fiul tau". E-adevarat ca Dumnezeu i-a dezvaluit lui David cum va arata Templul Domnului si a colectat tot materialul necesar, insa cinstea de a construi o casa Dumnezeului lui i-a revenit lui Solomon. Dumnezeu i-a dat chiar si o explicatie de ce nu vrea ca David sa-i construiasca o casa: pentru ca a varsat mult sange.

Si noi suntem tentati sa facem lucrari pentru Dumnezeu, care, credem noi, il va lua prin surprindere. Dar mai intelept este sa aflam daca gandul sau initiativa pe care o avem este in planul voii lui Dumnezeu. Nu cumva ne supra estimam abilitatile si capacitatile? David a primit refuzul lui Dumnezeu fara sa se supere. Ba chiar s-a rugat si a multumit lui Dumnezeu, chiar daca nu i permis lui sa faca un Templu. David a fost multumit cu alegerea lui Dumnezeu si is-a inchinat, cand el a ajuns pe locul doi, iar Solomon, fiul lui pe locul intai. Cum l-as fi primit eu?

Cand Dumnezeu cumplit lucreaza nu-i nimeni a se-mpotrivi,
Cand Fata Lui insufla groaza, - tu crede-n El si nu carti.
Cand Dumnezeu maret lucreaza si toata mintea va uimi,
Cum nimiceste sau creaza, - tu crede-n El si nu carti.

Cand Dumnezeu milos lucreaza si mult prea bun il vei gasi
Ca rabda, iarta si vegheaza - Tu crede-n El si nu carti.
Ca-n tot ce Dumnezeu lucreaza puternic, drept si bun va fi,
Prin toate voia Lui Aseaza, - tu crede-n El si nu carti. (Traian Dorz)

Doamne, ajutama sa fiu multumita cu preferintele Tale si sa nu cartesc cand preferi pe altcineva in locul meu, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1662
  • Export PDF: 3
Opțiuni