Indiana Jones-ultima cruciada
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 3/10 X
Media 3 din 1 vot
"Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu" (Ecl.3:11).

Daca ati avut ocazia sa vizionati filmul "Indiana Jones-ultima cruciada", v-ati putut da seama prin cate peripetii a trebuit sa treaca eroul principal, pana a gasit cupa din care insusi Domnul Isus a baut apa. Credinta lui era ca cine va putea ajunge la ea nu va muri niciodata. Cupa aceasta era insa foarte bine pazita intru loc foarte greu de ajuns la ea si tot acolo se afla si fantana cu apa vietii, cu puteri vindecatoare pentru orice rana.

Impreuna cu Indiana Jones a ajuns in locul acela bine pazit si aproape inaccesibil de orice fiinta omeneasca, inca 2 persoane. Aici, ei, ca si Indiana, au fost pusi la un alt test, care a revelat cu adevarat ce este in inima omului. Cupa miraculoasa era in mijlocul altor cupe, de diferite marimi si straluciri. Toate erau de aur, dar numai una era cea adevarata. Ei au ales cupa cea mai aratoasa, cea mai stralucitoare, dar cand au baut din ea, le-a pricinuit moartea. Ei s-au uitat dupa ceea ce le-a izbit privirile. Diavolul orbeste pe om cu cele mai frumoase si sclipitoare momeli. Omul se lacomeste si in cele din urma sfarseste prin a fi rapus de lucrul caruia i-a ajuns rob.

Dumnezeu a pus gandul vesniciei in om. Omul nu vrea sa moara. Nici Dumnezeu nu ar fi vrut ca omul sa moara. Povestile lui Ion Creanga ne vorbesc de tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Tragedia cea mai mare este insa in faptul, ca desi stiu, caci Biblia ne confirma faptul ca este viata fara de moarte, oamenii fac o alegere gresita. Calea lumii este larga si atragatoare. pentru ca pe ea nu sunt piedici si obstacole. Nimeni nu te opreste sa faci tot ce voiesti. Calea Calea Domnului Isus este ingusta si pe ea este multa lupta si impotrivire. Vrajmasul ne urmareste si este pe urmele noastre asa cum a fost si pe urmele Indianei Jones. Acesta a reusit, folosindu-se de tot felul de siretlicuri ca sa scape de el. Si noi putem sa-l tinem pe vrajmasul sufletelor noastre sub calcai. El este un vrajmas infrant. Credinta este scutul nostru si Cuvantul este sabia Duhului cu care ne putem lupta cu el. Rugaciunea este lupta spirituala cu vrajmasul nostru. Calatoria noastra desi este lunga si plina de peripetii prin lumea aceasta, putem nadajdui ca la sfarsitul caii vom gusta din pomul vietii si din apa vietii. Numai cine va rabda pana la sfarsit si isi va duce viata in partasie cu Dumnezeu zilnic si clipa de clipa, va primi cununa vietii. Cununa nu este pentru lasi si nici pentru cei ce renunta la jumatate de drum. Sa ne dam toate silintele sa implinim toata voia lui Dumnezeu, pentru ca la urma sa putem auzi chemarea: "Veniti binecuvantatii Tatalui de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii".

Nu esti invins cat timp credinta nu ti-ai schimbat si nu ti-ai stins:
- credinta iarasi te ridica poti fi cazut, dar nu invins!
Nu esti infrant cat si nadejdea si telul ei iti este sfant:
- nadejdea iarasi te-ntareste poti fi trantit, dar nu infrant

Nu esti zdrobit cat ai iubirea curata si de neclintit:
- iubirea iarasi te inalta, poti fi calcat, dar nu zdrobit!
Biruitori, eroi si vrednici sunt numai cei ce neclintit
duc legamantul pana la jertfa si lupta pana la sfarsit! (Nu esti invins - Traian Dorz)

O, Doamne, ce cinste mare mare ne-ai facut atunci cand ne-ai dat dreptul sa ne numim copiii Tai. Iti suntem recunoscatori si Te iubim din toata inima, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 803
  • Export PDF: 3
Opțiuni