Care este adevarul?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Credinta vine in urma auzirii; si auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos" (Rom.10:17).

Devje este numele unui coleg indian, care crede ca daca s-a nascut in India trebuie sa fie un hindus. Cand i-am spus ca noi suntem crestini, nu pentru ca traim intr-o tara crestina si numele nostru se trage de la Cristos, El mi-a spus: "Asta este ceea ce tu crezi".

Da, eu cred ca Isus este Calea, Adevarul si viata. Numai prin Cristos ajungem in cer, putem sa-L vedem pe Dumnezeu si avea viata vesnica. Dar pentru Devje este foarte greu, desi nu stiu de ce, sa creada aceasta. El mi-a explicat ca in cartea Dumnezeului lui, numit Sivah, sunt multe lucruri asemanatoare cu cele din Biblie. Dumnezeul lui are si el un fiu si dumnezeul lui este asteptat intr-o zi sa vina, asa cum noi asteptam pe Domnul Isus. Poti vedea ca DEvje este un suflet cautator. Cu el pot vorbi oricand de probleme spirituale, dar nu ar vrea sa supere nici pe Sivah nici pe Dumnezeu.

Ma rog ca intr-o zi si el sa faca o decizie pentru Hristos, adevaratul Dumnezeu, asa cum si eu am facut. Este confuzat, desi i-am explicat in mai multe randuri cat de simplul este planul lui Dumnezeu de mantuire a neamului omenesc si cat L-a costat pe El mantuirea omului.

Religiile s-au nascut din dorinta omului de a ajunge la Dumnezeu. Crestinismul este singura religie care ne spune ca Dumnezeu a venit la om, s-a facut ca el prin intruparea dintr-o fecioara, pentru ca apoi sa moara, sa invieze si prin trimiterea Duhului Sfant sa ne faca pe noi ca El. Devje trebuie sa faca o decizie pentru unul din cei doi dumnezei. Daca El ar fi vrut ca Devje sa ramana un hindus, atunci nu ar fi aranjat ca el sa auda de Hristos de la mine.

Credinta vine in urma auzirii si auzirea vine prin propovaduirea Cuvantului lui Hristos. Ma rog ca tot Cuvantul pe care i l-am propovaduit sa se intoarca intr-o zi cu rod in viata lui. S-ar putea si alternativa ca el niciodata sa nu creada in Isus. Domnul Isus a spus: "Evanghelia aceasta trebuie propovaduita la orice faptura si atunci va veni sfarsitul".

Uitand de adevarul unic azi nu-l mai stiti de e sau nu-i.
Cautand prea multe adevaruri, nu-i mai gasiti cararea Lui.
----------------------------------------------------------------------
Cred intr-Unul Dumnezeu: Tatal Creatorul
Cum cred ziua si cred noaptea, stelele si norul

Cred in Dumnezeu - Fiul, Unicului Una,
cum cred crucea si Rasplata, Soarele si luna.
Cred in Adevarul vsnic, taina si Cuvantul
cum cred sufletul si trupul, Tunetul si vantul.

Cred in Dumnezeul- Duhul, de-aceeasi Fiinta
cred in dragostea eterna, cred in biruinta.

Cred in Dumnezeul Unic cu-ntreita Fata
Ne-nteleasa, necuprinsa, Vesnica viata
cred mai mult ca-n tot ce poate lumea sa-mi arate
si ma-nchin ca-n fata celor mai adevarate. (T. Dorz)

Multumesc, Tata, ca mi-ai dat credinta. Slava vesnica Tie, etern Dumnezeu, Tata, Fiu si Duhul Sfant. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1376
  • Export PDF: 3
Opțiuni