Smeritul este usor de invatat
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Invata-ma calea Ta, ca s-o tin pana la sfarsit" (Ps.9:33).

Jim este un tanar de 17 ani care doar si-a luat permisul de conducere. La doua saptamani dupa ce a inceput sa conduca masina parintilor lui, a avut un accident teribil, din care el a scapat ca prin urechile acului, fara nici o zgarietura, iar masina de cateva mii
de $ a fost de irecuperat.

Cand alti tineri si mama i-a spus: "Ce mult te-a iubit pe tine Dumnezeu, replica lui a fost: "Cum m-a iubit Dumnezeu, cand masina (idolul lui) s-a distrus si atatea mii de dolari s-au dus in vant? Jim masoara dragostea lui Dumnezeu in dolari. El nu era ingrijorat de viata lui, pe care Dumnezeu i-ar fi putut-o cere in acel moment, ci de cateva bucati de metal, plastic si sticla. Jim nu a invatat nici o lectie din acest accident. Dumnezeu i-a vorbit asa de clar, ca tineretea si zorile vietii sunt trecatoare, ca viata nu ne apartine si al nostru este doar astazi si nu maine. Jim nu este impacat cu Dumnezeu si cand mama i-a spus ca Dumnezeu il iubeste, a stiut ce spune. Dumnezeu i-a mai dat inca o sansa sa se pocaiasca.

Ne iubeste Dumnezeu cand ni se intampla astfel de nenorociri? Desigur. Jim a crescut in biserica si la scoala duminicala. El are cunostinta de Dumnezeu, dar amana sa se pocaiasca. Pe cei ce Dumnezeu ii pedepseste acum este ca sa-i faca atenti, si sa nu fie pedepsiti odata cu lumea in ziua judecatii. Pedeapsa finala din ziua judecatii nu ne mai da sanse de pocainta. De aceea este bine ca sa ne lasam invatati lectiile pe care ni le da Dumnezeu, si care sunt spre binele nostru.

Psalmistul se roaga ca sa fie invatat de Domnul calea Lui ca s-o poata tine pana la sfarsit. Ce deosebire intre el si tanarul nostru care crede ca stie totul si ca nu este nevoie ca sa mai invete nimic! O inima smerita se lasa invatata. O inima mandra crede ca stie tot si nu ia seama la avertizarile si piedicile pe care Dumnezeu i le pune in cale.

Un proverb romanesc spune: "Omul intelept invata din greselile altuia; cel prost nu invata nici din ale lui". Sunt unii oameni care sunt usor de invatat. Altii trebuie sa invete lectia smereniei pe o cale mai aspra, prin multa suferinta. Sa nu murmuram in suferinta. Dumnezeu totdeauna va disciplina pe copii Lui si a doua oara, daca ei nu primesc de prima data cu bucurie disciplina Lui. Nu ati auzit parinti zicand: "Copile, daca tu plangi numai pentru atat, atunci am sa-ti mai dau cateva ca sa ai motiv sa plangi". daca ne plangem pentru nimic, Dumnezeu ne va da motive reale pentru care sa ne plangem. Daca stam sa ne gandim bine, Dumnezeu nu ne da totdeauna dupa cat meritam. Sa ne cantarim singuri faptele si sa discernem cata zgura mai este inca amestecata cu aurul din noi. Eu cred ca nu este destul de fierbinte cuptorul curatitor. Nuiaua nu a fost aplicata destul de tare, pentru ca un duh mandru dovedeste ca inima ta nu este sfintita pe dea-ntregul. Vechiul Adam tot mai geme in tine.

Sa nu dispretuim mustrarea Domnului, zicand ca ceea ce a venit in viata noastra nu ne este de nici un folos. Prin aceasta vrem sa dovedim ca Dumnezeu face greseli. Cineva poate fi peste masura de arogant care poate vorbi astfel de Dumnezeu, care are totdeauna in vedere binele omului.

Orbiti de patimi vinovate robiti de-al trupului folos,
ravniti a lumii fericire si- lepadati pe-a lui Hristos.
--------------------------------------------------------------
Noi gresim in multe feluri zilnic bem amaraciune,
zilnic, stii Isuse, Doamne, stii a noastra slabiciune.
Cand nu-Ti ascultam porunca cand nu-Ti tinem calea dreapta,
cand mahnire iti aducem prin gandire si prin fapta. (N. Moldoveanu, Cantarea 505)

Doamne, supune Tu, firea noastra cea mandra si neingenuncheata, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 960
  • Export PDF: 4
Opțiuni