Rob netrebnic
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Ferice de robul acela pe care stapanul sau, la venirea lui, il va gasi facand asa" (Matei 24:46).

In luna ianuarie am auzit de foarte multe ori la programul de stiri despre presedintele filipinez Estrada. El a fost fortat sa renunte la functia de presedinte din pricina ca s-a folosit gresit de bogatia intregii tari. A mituit, a achizitionat avere personala insusindu-si milioane din avutul public.

Este adevarat ca stapanirile vin de la Dumnezeu, dar tot El este cel ce ii da jos pe toti cei ce abuzeaza de autoritatea care li s-a incredintat. Citim in Vechiul Testament despre Nebucadnetar pe care Dumnezeu l-a umilit asa de jos, incat a mancat iarba ca si boul si a locuit, in mijlocul animalelor pana i-a venit din nou mintea la cap.

Domnul Isus vorbeste in Mat. 24:45-51 despre robii netrebnici. Acestia sunt toti slujitorii Lui carora El le-a incredintat afacerile Imparatiei Lui aici pe pamant, si care se fac nevrednici de o cinste asa de mare, de a fi in slujba Domnului domnilor si Imparatul imparatilor. N-ar trebui sa ne surprinda termenul de rob netrebnic, pentru ca El Insusi este numit in Vechiul Testament "Robul Meu". Isaia vorbeste mult despre Domnul Isus ca si rob. Prin cunostinta Lui, Robul meu cel neprihanit va pune pe multi intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu" (Is.53:11). "Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul, Sfantul lui Israel, catre Robul celor puternici" (Is.49:7). Domnul Isus inainte de a ajunge Mantuitor, a fost rob. Profetiile cu privire la Domnul Isus se impart in doua. Unele se refera la prima lui venire, si-l descriu pe Domnul Isus ca si "robul care sufera", iar cele cu privire la a doua Lui venire, se refera la El ca si Imparatul biruitor. Pavel ne spune la Fil. 2:7 ca desi avea chipul lui Dumnezeu, s-a "dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor. Cat a fost pe pamant a slujit oamenilor cu care a ajuns in contact. Dupa ce si-a dat viata pentru pacat, Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si i-a dat Numele care este mai presus de orice Nume si L-a facut Domn, in cer si pe pamant.

Robii de care Domnul Isus ne vorbeste pot sa se includa in una din cele doua grupe: cei intelepti care isi fac datoria incredintata in supunere, cu umilinta si cu rabdare si sunt din aceeia care sunt neintelepti, care nesocotesc ordinele Stapanului si care irosesc viata in destrabalari si imbuibari. Toti, si unii si altii vor fi intr-o zi pusi in fata Stapanului sa dea socoteala de lucrul lor, asa cum oamenii vor sa-l judece pe Estrada sau cum l-au judecat pe Ceausescu, atunci cand Dumnezeu a ingaduit prabusirea lui. Dumnezeu este drept in toate caile sale. Pe unii ii judeca inca de pe acest pamant, pe altii judecata ii asteapta. In statul nostru, fostul prim ministru a fost trimis la inchisoare pentru cativa ani. La fel si Alan Bond, unul din milionarii Australiei. Carmen Laurence si-a ratat dreptul de a ajunge prim ministrul Australiei datorita unei nedreptati pe care a facut-o. Unii robi netrebnici dau socoteala si in fata oamenilor si in fata lui Dumnezeu.

Cu atat mai mult Dumnezeu va pedepsi sau va rasplati osteneala robilor Lui. El este indreptatit sa ceara socoteala robilor Lui de lucrul incredintat lor. Este o cinste ca sa fim in slujba Dumnezeului intregului univers.

Doresc in Tine sa raman, oh, Domnul meu, iubit Isus,
Tu numai Tu sa-mi fii Stapan iar eu sa-Ti fiu un rob supus!
Doresc sa pot dori, Isus, cu-un dor mereu mai arzator,
S-am viata cerului de sus, si s-o traiesc ascultator!
Doresc adanc sa-Ti pot sluji, sfintit in ganduri si-n simtiri,
Zdrobeste-n mine zi de zi, puterea vechii mele firi. (Cantarea 421, de N. Moldoveanu)

Doamne, ajuta-ne sa nu ne pierdem dreptul de fii, chiar daca trebuie sa slujim pe altii, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2470
  • Export PDF: 4
Opțiuni