Mancatorii de miere
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Ce dulci sunt cuvintele Tale in gura mea; mai dulci decat mierea in gura mea" (Ps.119:103).

Am surprins pe Rusty, pisica noastra, stand la panda, nemiscata, cu privirea fixata la doua pasarele care incercau sa-si construiasca un cuib pe una din grinzile pergolei. M-am uitat in zilele urmatoare sa vad ce progres au facut cu facerea cuibului si spre uimirea mea , nu mai era nici o pasare acolo si cuibul abandonat, in stagiul in care era cand am surprins pisica stand la panda.

Atunci am facut legatura, de ce nu am mai vazut pasarile care veneau sa culeaga mierea de la una din plantele cu multe flori din gradina din fata ferestrei de la bucatarie. Pisica le-a speriat si pe acestea. Aceste pasari, mancatoarele de miere, se hranesc cu miere asa cum o fac si albinele. Ele au un cioc lung si foarte subtire la varf. La un timp indelungat am vazut din nou una venind la flori. Am vazut aceleasi pasari si la Walpole si este interesant ca ele sunt acolo de dimineata, cum se face ziua. Aceasta m-a facut sa ma gandesc la timpul nostru de partasie cu Dumnezeu, dis de dimineata. Daca niste pasari au in instinctul lor acest obicei, cu atat mai mult noi, care suntem fiinte create dupa chipul si asemanarea Lui. Inainte de caderea lui Adam, si el se intalnea cu Dumnezeu, tot dis de dimineata, pe racoare Hrana noastra este spirituala si o gasim in Cuvantul Sfant.

Dumnezeu ne-a pus in Biblie cea mai bogata baza melifera. Dumnezeu se asteapta sa ne vada acolo in fiecare dimineata. Dar avem si noi pe cineva care sta la panda si nu numai atat, el incearca sa ne ne sperie cu minciuni: Nu ai voie sa citesti in Biblie, pentru ca te osandesti singur daca stii si nu faci ce scrie in ea. Mai bine sa nu stii nimic! Este pentru preoti, nu pentru tine! Si astfel ii tine pe unii departe de miere. Pe altii ii pune sa se indoiasca ca este Cuvantul lui Dumnezeu. Chiar si in inima credinciosilor pune indoiala cu privire la promisiunile ce le avem in Biblie, pentru ca ele nu se implinesc atunci cand vrem noi. De multe ori cand citim Biblia, ne distrage atentia facandu-ne sa ne gandim in alta parte si trecem peste randuri fara ca sa avem un real folos din citirea ei. Biblia este dulce pentru ca ea ne vorbeste de Isus Mantuitorul nostru iubit. Biblia este dulce caci prin ascultarea promisiunilor gasite in ea, facem pace cu Dumnezeu si avem pacea Lui in inimile noastre.

Psalmistul a gustat din dulceata partasiei cu Dumnezeu si a cuvintelor Lui. El spune ca sunt chiar mai dulci decat mierea. Nu exista termen de comparatie, dar cel mai aproape de realitate este mierea. David ne invita sa "gustam si sa vedem ce bun este Domnul" (Ps.34:8). Omul care a cunoscut pe Dumnezeu nu din carti, ci din experienta zilnica pe care a avut-o cu El.

Ce dulce-mi suna scumpu-Ti Nume cand Ti-L soptesc sau Ti L-ascult
Cu cat L-aud mai mult Isuse L-as vrea mai mult si tot mai mult.
Fiorul Lui mi-ncanta-auzul alintator si fermecat
ca dintr-o muzica cereasca acordul cel mai minunat.

Ce dulce esti Isuse, ce dulce esti si bun
Spun stelele si luna si cerurile spun.
De cand a Tale haruri in inima le-adun
eu gust mereu din Tine ce dulce esti si bun.
----------------------------------------------------
Ce dulce-i pacea Ta, Isuse, ce-o dai la cei ce Te-au primit,
cu cata mangaiere umpli trudutul suflet chinuit! (versuri de T. Dorz)

Ajuta-ma sa vreau sa ma satur de Tine si de dulceata Cuvantului Tau in fiecare dimineata, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1400
  • Export PDF: 3
Opțiuni