Dumnezeu este Da si Amin
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sunt "da"; de aceea si "Amin", pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu" (2 Corint.1 : 20).

V-ati gandit vreodata la acest verset? Amin inseamna "da, asa sa fie Doamne". Asa ca ori de cate ori facem o rugaciune si spunem Amin, spunem de fapt: "Asa sa fie Doamne cum te-am rugat". In engleza este o expresie foarte frumoasa, care spune asa: "God means what He says and says what He means". C. Swindoll a spus ceva care este ca si o parafrazare a acestei afirmatii care gasesc foarte dificil s-o traduc: "Dumnezeu este ceea ce spune ca este si El face tot ce spune ca face". Apoi, vine apostolul Pavel si ne spune ca toate fagaduintele Lui sunt "da", oricate ar fi ele. Acestea, "oricate", inseamna ca si cele ce fagaduiesc lucruri bune, prosperitate, fericire, ajutor, calauzire, cat si cele care prevestesc mania si pedepsele lui Dumnezeu, sunt Da, ca si Amin-ul pe care-l rostim dupa o rugaciune.

Daca ne uitam in Biblie, incepand de la primele pagini, vedem cum Dumnezeu s-a tinut de cuvant si cele peste patru sute cincizeci de proorocii cu privire la prima venire a Domnului Isus s-au implinit toate. Numai in vinerea mare s-au implinit 30 de profetii cu privire Domnul Isus. Dumnezeu a spus cu mii de ani inainte, cum va fi Domnul Isus, ca se va naste din fecioara, locul unde se va naste, ce va fi, ce va implini prin venirea lui si multe multe alte detalii.

Dumnezeu si-a comunicat voia si gandurile inimii Lui prin ingeri, prin prooroci, iar la sfarsitul celor patru milenii, ne-a vorbit prin Fiul. El ne-a facut cunoscut, in Evanghelii, despre Sine si Imparatia Lui, conditiile intrarii si mijloacele de a intra in ea cat si faptul ca Fiul Lui va suferi, pentru ca prin moartea Lui sa se creeze o punte de legatura cu omul cazut.

Mai sunt inca multe profetii atat in Vechiul cat si in Noul Testament care se vor implini la a doua venire a Domnului Isus. Faptul ca s-au implinit cele 450 de profetii la intaia venire a Domnului Isus, ne confirma ca nimic nu-L poate impiedeca pe Dumnezeu ca sa implineasca pe cele ce au mai ramas de implinit cu privire la a doua Lui venire. El este ceea ce spune ca este: "Eu sunt Painea vietii", "Eu sunt apa vietii", "eu sunt lumina lumii", "Eu sunt Pastorul cel bun", "Eu sunt calea, adevarul si viata", "Eu sunt invierea si viata", "Eu sunt vita, voi sunteti mladitele", "Eu sunt usa oilor". Dumnezeu este Duh, si cine se inchina Lui trebuie sa se inchine in duh si in adevar" (Ioan 4:); "Dumnezeul nostru este un foc mistuitor" (Evrei 12:29) si gelos (Deutr.4:24). Dumnezeu este cel ce judeca (Ps. 50:6). Dumnezeu va face ceea ce a spus ca va face. Sa fim convinsi de aceasta. Sa ne cutremuram si sa nu mai pacatuim. Pavel scrie la Evrei 2:2-3 "...cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare....?" Dumnezeu este sfant, este drept, este atotstiutor, atotputernic, indelung rabdator, este alfa si omega. Murdaria noastra nu afecteaza caracterul lui Dumnezeu, dar este o ofensa la adresa Lui si-i starneste mania. In Dumnezeu nu este si da si nu, ci numai "da" (2 Corint 1:19).

Cum pot sa cer ca altii sa-mi tina sfatul bun
Cand mai intai eu insumi nu fac asa cum spun?
Cum as putea credinta la altii sa le cer
Cand eu traiesc in lume cum nici n-ar fi un cer?

Cum pot sa pun pe altii la post si rugaciuni,
Cand eu traind in desfraul petrec cu cei nebuni
Si cum privesc la mine cei ce m-aud graind
Cand una spun la altii si alta fac traind? (T. Dorz, Cum pot sa cer?)

Multumesc, Tata, ca Tu nu esti ca mine. Tu iti tii cuvantul, Tu esti ceea ce spui ca esti. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3026
  • Export PDF: 3
Opțiuni