Barfa.com
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Fereste-te de flecariile lumesti" (1 Tim. 6:20).

Eram intr-o familie, cand parintii s-au intors dintr-o vizita recenta facuta in alt oras. Mama a inceput sa-si descarce bagajul cu noutati fiului ei. Dupa un timp, fiul a observat ca bagajul de noutati era foarte incarcat si cu lucruri nesemnificative si a sugerat mamei sa deschida o pagina "web" la computer numita "gossip.com".

Aceasta este o adresa pe internet unde gasesti ultimele noutati si barfe. Coform dictionarului limbii romane, barfeala este o vorbire de rau, o defaimare, o ponegrire". A prezenta pe cineva intr-o lumina nu prea clara, pentru a face, incostient, pe celalalt sa creada alceva, este tot barfa. Nu stim cum se intampla si in biserici asemenea persoane, care nu-si pierd vremea decat cu flecarii, vorbe fara rost, palavrageala, vorbe de claca.

Mi-a placut replica acestui tanar la una din spusele mamei lui: "De cand stii tu, ca ma intereseaza pe mine asa ceva"? Este o lectie umilitoare pentru un adult care trebuie sa invete de la copii ca nu trebuie sa se amestece in treburile altora. Crestinii nu ar trebui sa se ocupe de lucrurile care nu zidesc si nu cresc spiritual, ci dimpotriva pot ruina reputatia cuiva sau fi o piedica in calea vietii spirituale.

Barfa nu este ceva nou. Batranul apostolul Pavel il avertizeaza pe tanarul Timotei sa se fereasca de asemenea lucruri. Un batran sfatuieste pe un tanar. Asa este normal. Din pacate se gasesc asemenea parinti carora trebuie sa li se aminteasca de copiii lor ca nu trebuie sa se ocupe de flecarii. Cunosc parinti din acestia care au ruinat nu nu mai reputatia lor dar si a copiilor lor si oamenii judeca pe copii prin prisma parintilor, daca nu-i cunosc mai indeaproape.

In revista "New idea" este o rubrica: "Barfa de ultima ora". Asta este ce lumea incurajeaza si propaga prin mijloacele care le are la dispozitie si asta nu ne surprinde. Dar un crestin care barfeste este un crestin anormal, bolnav, care are nevoie de interventia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne da voie nici sa ne plangem de un rau sau o nedreptate pe care ne-o face cineva, pentru ca Judecatorul este chiar la usa (Iacov).

Nadajduies ca nu esti un abonat al aceste rubrici de pe internet, "gossip.com. Sa ne rugam ca sa fim din aceia care luam seama la ce vorbim, la felul cum ne purtam si care dam un exemplu bun si vrednic de urmat.

Nu poti a te-nalta mai tare, mai luminos si mai curat
decat atunci cand dupa tine inalti pe cel neajutorat;
dar nici mai josnic niciodata nu poti sa fii si mai misel
decat cand injosesti pe altul ca tu sa te ridici pe el.

Nu poti fi mai frumos ca-n clipa cand te despoi marinimos
si-ti dai podoaba ta altuia s-apara dansul mai frumos;
dar nici urat si mai netrebnic nu esti ca-n clipa cand dezbraci
de meritele lui pe altul ca tu mai mandru sa te faci. (T.Dorz, Nu poti ate-nalta)

Doamne, pune Tu stapanire si pe gura mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta si a fratilor mei. Amin.
Birfa.com
Pentru mine birfa este a vorbi de rau pe cineva sau a lasa sa se inteleaga ca aceasta persoana este inferioara.
Un lucru este clar: eu nu cred ca e gresit sa spun unei persoane apropiate sau cui trebuie sa-i spun ca sa fiu ajutata, ca cineva mi-a facut rau si ce rau mi-a facut. Bineinteles sub consemnul secretului tinut in fata lui D-zeu, sau discutat numai unde e neaparat necesar. Ca sa explic:eu invat orice copil violat acasa de tatal sa spuna la justitie dece nu mai vrea sa aiba de-aface cu tatal.Aici intervine " da-i fiecaruia ce-i datorezi, adica justitiei adevarul, ca sa te poata ajuta. "Dar mai invat ca sa nu defaimeze aceasta persoana in fata altora." Am atita incredere in D-zeu ca sa ma rog pentru ca El sa nu mai lase pe acest violator sa se apropie de alt copil si invat si pe copilul violat sa se roage pentru ca cel rau sa nu mai faca nici o victima."
Invat si pe copii mei sa zica daca cineva ii bate, ii terorizeaza s.a.m.d. la scoala sau in oras, dar sa nu-i birfeasca, sa nu-i catalogheze cu cuvinte defaimatoare sau batjocoritoare.
Mai mult, noi traim intr-o societate la fel de decazuta ca si cea din timpurile Sodomei. Pentru asta, D-zeu ne invata " nu te fa vinovat fata de nimeni, caci cel rau e razbunator." De multe ori am observat ca ni se pun chiar si curse, ca sa vorbim de rau pe cineva ( pe buna dreptate, pt. ca ne-a facut ceva rau) si apoi sintem tot noi cei pedepsiti pentru birfa ( calomnie).De aceea D-zeu ne zice clar: " Nu te fa vinovat fata de nimeni, zi ce ti-a facut, dar nu-l birfi.Ai grija ca in granitele vorbelor tale vei trai."
Eu ii multumesc Lui D-zeu ca vorbesc cu El imediat, iert,dar cer si sa-mi faca dreptate, dar si sa-l salveze de iad.Asa nu mai trebuie sa povestesc la nimeni nimic. Am invatat sa am atita incredere in D-zeu incit sa ma rog pt. toti cei ce ar putea fi victime, in loc sa le descopar " cu cine au de-a face".Asta mi-a aratat D-zeu, ca El poate face orice, deci si sa apere pe omul nestiutor.
Adăugat în 23/04/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2055
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni