Fantana arteziana
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"La oameni lucrul acesta este cu neputinta; dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta" (Matei 19: 20).

Ce nu poate face Dumnezeu? El poate face totul, cu o singura exceptie: "El ne respecta asa de mult ca nu poate trece peste vointa noastra. El este un gentleman".

In noaptea de revelion 2000/2001, sora Victoria a impartasit cu noi o experienta din viata ei, prin care Dumnezeu a vrut sa-i dea o lectie ca sa se increada in El. In biserica de unde venea ea, pastorul a predicat intr-una din zele, despre vremurile din urma si despre necazul cl mare, cand oamenii nu vor putea cumpara sau vinde daca nu au semnul fiarei pe mana sau pe frunte. Sora a incercat sa-si imagineze cam cum va fi aceasta si si-a adus aminte, ca daca cumva va ramane fara apa, aceasta nu va fi o problema, pentru ca in fata blocului ei era o fantana arteziana. S-a gandit ce privilegiu mare poate fi aceasta pentru ea. Nu s-a gandit la implicatiile spirituale ale evenimentului, ci la modul cum sa supravietuiasca. Dar spre surprinderea ei, la numai doua saptamani de la data cand ea se mangaia cu gandul ca macar apa va avea, fantana a secat.

Da, Dumnezeu i-a dat o lectie, ca toate lucrurile din lumea aceasta sunt clatinate. Cerurile se vor face sul ca o carte si pamantul va fugi din fata Lui. Dumnezeu poate face tot ce vrea cu ceea ce este al Lui. Toate au fost facute la un Cuvant al Lui si toate vor dispare la un Cuvant al Lui. La Cuvantul Lui s-alina o furtuna cat de grea, vantul si marea au tacut fara gura, la un semn al Lui mormintele se pot deschide si mortii ies afara. O singura privire a Domnului ne poate lumina calea vietii si drumul spre vesnicie. Dumnezeu este singurul care ne poate mantui si elibera de orice povara grea a pacatului. Profetul Isaia spune in cap. 12:2-3 ca cel ce se increde in Domnul se adapa din izvoarele nesecate ale mantuirii. "Iata, Dumnezeu este izbavirea mea, voi fi plin de incredere, si nu ma voi teme de nimic; caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele; si El m-a mantuit. Veti scoate cu bucurie apa din izvoarele mantuirii".

De aceea, nu se merita ca sa ne incredem in lucrurile vazute, ci in Dumnezeu care poate face totul. Pentru El, toate imposibilitatile omului devin tot atatea posibilitati de a-si arata slava si maretia.

Se merita sa ne incredem in promisiunile si intelepciunea lui Dumnezeu, mai mult decat in abilitatea celui mai intelept om de pe pamant. Cu El izbutim, cu El niciodata nu gresim, cu El si numai in El avem adevarata viata vesnica.

Ma incred in Domnul cand furtuna bate in jurul meu
El mi-este scutul si adapostul, El, Dumnezeul meu.
Eu stiu ca niciodata pe-ai Sai, El nu i-a parasit
In mijlocul furtunii, cu drag, Isus, i-a ocrotit.

Ma incred in Domnul cand amicii pe rand ma parasesc
Mai tare m-alipesc de Domnul pe El ma bizuiesc.
Ma incred in Domnul totdeauna, n-am alt Ocrotitor
Mai bun, mai tare, mai statornic, El mi-e Mantuitor.
(Mia Iovin, Ma incred in Domnul)

Doamne, Tu esti stanca veacurilor, nimeni nu se poate asemana cu Tine in tarie si putere. Primeste mana mea in mana Ta, infasoara-ma pe dinainte si pe dinapoi si ma tine in harul Tau. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1238
  • Export PDF: 3
Opțiuni