Lianele
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El" (1 Corinteni 6:17).

Ce minunate lucruri a creat Dumnezeu pe pamant, nu mi-am putut imagina pana nu am vizitat una din padurile tropicale din Queensland, Australia.

Am pornit de la Tara (un mic orasel) sa avem un picnic pe muntele Banya. Inainte de a urca cu masina pe drumul serpuit de cateva zeci de km, pana o altitudine mai inalta de 1000m, totul era uscat si ofilit. Dar pe masura ce am inaintat spre varf, o vegetatie tot mai verde si mai abundenta a inceput sa se vada.

Cand ne-am dat jos si am intrat in padure sa vizitam frumusetile ascunse in ea, am intrat ca intr-un Templu maret. Nu am mai vazut cerul, dar am auzit trilurile neintrerupte ale pasarilor de tot felul care se chemau una pe alta, apoi multimea de plante si varietatea lor bogata, de ferigi si filodendroni, Banya trees (o specie de nuci comestibile), si ce mi-a atras atentia au fost lianele care fie ca atarnau din pomi, asa cum ati vazut in filmele cu Tarzan, fie impletindu-se si uneori contopindu-se cu pomii pe care se agatasera, catarandu-se ca pe o scara pana in varful lor, pentru a beneficia de sarutul soarelui. Nu m-am putut satura de frumusetea acestor copaci ornati de liane, ca niste fresce arhitecturale naturale, de grosimea unor pomi si de minunatia arhitectonica a acscadelor. Lianele sunt acele plante cu o tulpina foarte lunga, subtire si flexibila care se agatta sau se incolacesc pe trunchiurile sau ramurile copacilor sau pe ziduri.

Cand am vazut aceste liane care s-au contopit cu pomii mai grosi si mai in varsta, aceasta mi-a sugerat ca numai lipiti de Domnul, putem deveni una si ne putem bucura de binecuvantarile de sus si de cele de jos. Este o minunatie creatia vazuta a lui Dumnezeu, dar una si mai de nepatruns de orice stiinta omeneasca este unirea noastra cu Hristos, finitul cu infinitul, cel slab cu cel tare, cel sarac, cu cel bogat. Noi nu putem sta in picioare prin puterea noastra. Avem nevoie sa ne sprijinim de cineva mai tare ca noi, care ne poate sustine. De aceea avem nevoie sa fim flexibili, sa ne dam dupa Domnul, sa dorim compania si partasia Lui, sa ne impletim viata si activitatea in chip armonios cu Domnul nostru.

De Tine sunt legat Isus si vreau sa-Ti fiu pe totdeauna
cand am venit si cand m-am dus de Tine-am vrut sa-ntreb intr-una.
Pe Tine vreau sa Te urmez si-n lume-oricat ar fi de bine
nici vreau sa merg, nici sa m-asez acolo unde nu-s cu Tine.

Unde mergi Tu sa merg si eu, nedespartit pe vesnicie
poporul Tau va fi si-al meu si robii Tai mi-s frati si mie.
Ocara Ta-i ocara mea si spinii Tai mi-i vreau cununa,
odihna-mi vreau odihna Ta si bucuria dimpreuna.

Oriunde Tu vei fi primit doresc sa merg cu bucurie
si pe-asternutul Tau smerit mereu sas-mi faci un loc si mie.
Nu-mi vreau pe lume-alt loc si drum nici azi Isus, si niciodata,
ci soarta mea o vreau si-acum si-n veci de soarta Ta legata.
(Traian Dorz, De Tine sunt legat)

"Doamne Tata, aceste cuvinte au fost scrise de robul tau care a fost gata sa plateasca cu viata pentru credinta lui. Ajuta-ne sa fim si noi legati de Tine in viata, ca sa putem fi nedespartiti si-n vesnicie". Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1151
  • Export PDF: 3
Opțiuni