Promovare ori degradare
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Toti locuitorii pamantului sunt o nimica inaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor si cu locuitorii pamantului... caci toate lucrarile Lui sunt adevarate, toate caile Lui sunt drepte si El poate sa smereasca pe cei ce umbla cu mandrie" (Daniel 4:35, 37).

Dumnezeu are caile Lui de a-Si revela gandurile inimii Lui. El vorbeste in multe feluri si prin natura si prin carti, si prin succes si prin falimente. Nebucadnetar, marele imparat babilonian a invatat ca Dumnezeu este mai mare chiar si de cat el numai dupa ce a fost scos din mijlocul oamenilor, a mancat iarba ca boul si pana parul i-a crescut ca penele vulturului si unghiile ca ghiarele pasarilor.

Numai atunci a putut sa binecuvanteze pe Cel Prea Inalt, pe Cel ce traieste vesnic, a carui stapanire este vesnica si a carui imparatie dainuieste din neam in neam.

Cele doua cuvinte din titlul meditatiei de azi le-am intalnit in cartea lui C. Swindoll, "Misterul voii lui Dumnezeu. Daca a trebuit sa invat ceva din cartea aceasta cu temeinicie a fost despre suveranitatea lui Dumnezeu, despre dreptul lui Dumnezeu, ca si Creator, de a face ce vrea cu creatura Sa. Dumnezeu are cele mai bune intentii cu omul, insa omul este cel ce-i pune piedeci lui Dumnezeu atunci cand El vrea sa lucreze in El planurile Lui mari si minunate.

Am fost ispitita si ignoranta in acelas timp, sa cred ca Dumnezeu are de-a face numai cu promovarea si nu cu si cu degradarea (degradarea in sensul de a te da jos din locul in care ai fost mai inainte). A trebuit sa accept ca situatia in care ma gasesc acum face parte din planul suveran al lui Dumnezeu cu privire la viata mea. De multe ori m-am intrebat: "De ce asa?", dar mi se clarifica si mai mult chiar daca nu inteleg totul.
Dumnezeu ne trece de multe ori prin stari neintelese (promotion or demotion), prin noaptea neagra a sufletului, prin valea umbrei mortii pentru a ne pregati pentru lucrari mai mari, pentru o cunoastere mai deplina a harului lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu pentru noi este invaluita in mister, si ni se descopera doar pe masura ce avem nevoie s-o cunoastem si s-o indeplinim. Toate abilitatile omului sunt cenusa si desertaciune. Numai Imparatul Cerurilor poate sa faca tot ce vrea. Dumnezeu nu lucreaza din capriciu si atunci cand ne sta impotriva este pentru ca El are in vedere binele nostru suprem. Omul este limtat de prostia si de ignoranta Lui. Dumnezeu este Omnistient si Omnipotent. Slava Lui!

Sa fii binecuvantat, Dumnezeu slavei mare
Pentru tot ce Tu mi-ai dat, pentru marea-Ti indurare!
Pentru ploaie si senin, pentru soare si furtuna
Pentru toat ma inchin, pentru toate dimpreuna!

Pentru-alese biruinti, pentru planuri ne-mplinite,
Pentru rugaciuni fierbinti, pentru umilinti traite.
Toate vin din mana Ta si le-ngadui pentru mine,
Spre-a ma binecuvanta, cu adevaratul bine.

Doamne, chiar de nu-nteleg acum (stiu ca voi pricepe-n vesnicie), Tu ma du cum stii pe drum spre eterna-mparatie. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 813
  • Export PDF: 4
Opțiuni