Imitati pe Hristos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corint. 11:1).

Am participat la un serviciu divin in una din bisericile australiene din Sydney, pastorita de un tanar pastor de origine romana. Acesta are o fetita de 2 ani si 9 luni. Ce m-a impresionat a fost faptul ca ea avea un microfon instalat la inaltimea ei si cand cativa tineri au condus programul de inchinare prin cantare asa cum este obiceiul in bisericile australiene, aceasta fetita canta in rand cu ei. Copiilor le place sa imite pe cei adulti. Dar ea nu imita, ci canta intr-adevar. Am auzit-o dupa aceea cantand "O, noapte preasfintita" in ambele limbi, romana si engleza.

Apostolul Pavel le scrie fratilor din Corint sa-L imite pe el, intrucat el insusi calca pe urmele lui Hristos. Iar evreilor le scria sa se uite la sfarsitul mai marilor lor in credinta si sa urmeze credinta. A imita (in engleza), sau a calca pe urmele cuiva inseamna a face ceea ce persoana pe care o imitam, sau pe urmele careia calcam, face. Daca ar fi sa facem un tablou mintal al Domnului Isus , multe am avea de invatat de la El, incepand cu viata Lui de rugaciune, ascultarea de voia lui Dumnezeu, smerenia Lui, faptul ca s-a amestecat cu tot felul de oameni ca sa le propovaduiasca Evanghelia mparatiei, facerea lui de bine, vindecarile, mangaierea adusa celor alungati de oameni, saturarea celor flamanzi si iertarea pe care a dat-o celor pacatosi. Daca am vrea sa imitam cu adevarat pe cineva in viata aceasta, Domnul Isus este prin excelenta persoana cea mai demna de urmat.

Mi-a povestit un tanar in Sydney despre alt tanar, cu care mergea prin unul din parcurile orasului, ultimul fiind in vizita in Australia. Au trecut pe langa doi barbati care erau homosexuali. Tanarul musafir, cand i-a recunoscut, a mers in spatele lor si a scuipat cu dispret in urma lor. Sunt vrednici de compatimit, faptele lor sunt vrednice de dispretuit. Dar ma intreb daca Domnul Isus ar fi facut la fel. De ce oare nu i-a oprit si sa inceapa sa le spuna ca este si pentru ei iertare, daca se pocaiesc? Dar care este atitudinea mea, care este atitudinea ta fata de pacatosi? Dumnezeu uraste pacatul si nu este lucru mai scarbos si mai uracios inaintea lui dumnezeu, ca pacatul, de orice fel. Dar Dumnezeu iubeste pe pacatos pentru ca nu vrea moartea lui, ci mantuirea lui. De aceea L-a dat pe domnul Isus ca sa moara pentru pacate, si astfel pacatosul nu numai sa fie iertat dar sa fie si eliberat de sub puterea pacatului.

Cu viata-mi peregrina, vreau sa fiu ca Isus
Predandu-i-o Lui deplina, vreau sa fiu ca Isus.
Fiti ca Isus va cant eu, cari purtati Numele Sau,
Fiti ca Isus tot mereu; Vreau sa fiu ca Isus.

Fiti ca Isus va cant eu, cari purtati Numele Sau,
Fiti ca Isus tot mereu; Vreau sa fiu ca Isus. (Cantarea 764)

"Doamne Tata ceresc, aceasta este si dorinta mea din ziua aceasta, ca sa fiu ca Tine pentru tot restul vietii mele". Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1230
  • Export PDF: 3
Opțiuni