N-aveti trebuinta sa stiti
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Cat despre vremi si soroace, n-aveti trebuinta sa vi se scrie, fratilor" (1Tes.5:1-5).

Inainte de aceasta, apostolul Pavel le vorbise despre rapirea bisericii si invierea celor morti la a doua venire a Domnului Isus. Dar ceea ce pe Tesaloniceni ii preocupa si voiau sa stie, era timpul exact cand va avea loc aceasta. Pavel le spune ca nu au trebuinta sa li se spuna despre vremi si soroace, pentru ca nu le era de folos ca sa stie de timpul exact cand Hristos va reveni.

Ce era cert era faptul ca Hristos va veni si ca este un timp hotarat pentru aceasta. Pavel stia ca nu era de trebuinta sa le scrie si de aceea nu i se daduse nici o revelatie in sensul acesta. Dar nici ei si nici noi nu trebuie sa ne informam cu privire la un secret "pe care Tatal L-a pastrat supt stapanirea Sa" (Fapte 1:7). "De ziua si ceasul acela, nimeni nu stie, nici Fiul, ci numai Tatal" a spus Domnul Isus. Hristos nu a descoperit acest secret nimanui in timp ce a trait pe pamant. Nu a fost insarcinarea Sa ca si mare Preot al bisericii; nu a descoperit aceasta nici apostolilor. Nu era nevoie ca ei sa stie. Sunt anumite vremi pentru noi in care trebuie sa ne facem lucrul nostru si este de datoria noastra si in intereseul nostru sa luam bine seama. Dar de timpul cand trebuie sa dam socoteala nu stim si nu este nevoie deocamdata.

1. Sunt multe lucruri pe care curiozitatea noastra doreste sa le stie si care nu sunt o necesitate pentru cunoasterea noastra si daca le-am cunoaste nu ne-ar servi la nici un bine.

2. Pavel spune Tesalonicenilor ca venirea Domnului va fi deodata si va fi o mare surpriza pentru cei mai multi oameni (v.2). Si aceasta era ceea ce ei stiau, ori ar fi trebuit sa stie, din cauza ca Domnul insusi a spus-o (Mat. 24:44; Marcu 13:35). "Fiul Omului va veni in ceasul in care nu va ganditi. Veghiati pentru ca nu stiti cand Stapanul vostru va veni". Si nu incape nici o indoiala ca Pavel le vorbise de venirea pe neasteptate a Domnului, de aceea le spune ca "va veni ca un hot" noaptea. Asa o surpriza va fi ziua Domnului, asa de surprinzatoare va fi aparitia Lui. A avea cunostinta de venirea neasteptata a Domnului este mult mai de trebuinta de stiut decat ora precisa si ziua venirii Lui. Din aceasta cauza ar trebui sa ne trezim, sa veghem pentru a fi gata cand El va veni.

3. Pavel mai spune inca doua lucruri cu privire la venirea Domnului pe care nu le vom studia in detaliu, ci doar le amintim: a) El spune cat de ingrozitoare venirea Domnului va fi pentru cei necredinciosi (v.3), pentru ca aceasta va insemna "pierzarea lor vesnica de la fata lui Dumnezeu". Nu va fi nici un loc in univers unde acestia se vor putea ascunde, nici un adapost de furtuna maniei lui Dumnezeu, nici o umbra impotriva caldurii dogoritoare, care ii va mistui pe cei rai. b) El spune cat de plina de mangaiere va fi aceea zi pentru cei neprihaniti (v.4-5). Ei nu vor fi in intunerec, ci in lumina si ziua aceea nu-i va lua prin surprindeere. Aceasta va fi un timp de improspatare si de o mare bucurie.

A doua venire a Domnului Isus este la fel de sigura ca si prima Lui venire. Cat de pregatiti suntem sa-I iesim in intampinare?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1277
  • Export PDF: 3
Opțiuni