Cum trebuie sa te porti
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar daca voi zabovi, sa stii cum trebuie sa te porti in casa lui Dumnezeu, care este biserica Dumnezeului celui viu, stalpul si temelia adevarului" (1 Tim.3:14-15-16).

Pavel conclude acest capitol cu o instructiune speciala pentru Timotei, de data aceasta. El spera sa se mai intalneasca cu el in scurt timp ca sa-i dea si mai multe indrumari si asistenta lucrarii din Efes. De aceea i-a scris pe scurt ce are de facut intre timp. In caz ca el va fi nevoit sa intarzie, sa stie ce are de facut in casa lui Dumnezeu si cum sa se comporte el insus, asa cum se cuvine unui evanghelist si inlocuitor de apostol. Sa observam din acest text:

I. Acei care sunt angajati in casa lui Dumnezeu trebuie sa stie ca trebuie sa se comporte in asa fel incat sa nu se aduca nici un repros la adresa casei lui Dumnezeu si a Numelui acela bun la care a fost chemat. Pastorii trebuie ei insisi sa se comporte bine si sa aiba grija nu numai sa predice Cuvantul si sa se roage, ci si de comportarea lor. Slujba lor cere o comportare ca atare si nu oricum. Timotei trebuie sa stie cum sa se comporte nu numai intr-o biserica ca si Efes unde era pentru o vreme, ci fiind un evanghelist, in toate bisericile pe unde avea de mers. Biserica universala, apostolica, este "Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu". Vedem de aici ca: 1. Dumnezeu este un Dumnezeu viu, ca este izvorul vietii si este viata in Sine Insus si da viata, suflare la toate creaturile. In El noi traim, ne miscam si avem fiinta (Fapte 17:25-26). 2. Biserica este Casa lui Dumnezeu, El locuieste acolo. Domnul a ales Sionul ca sa locuiasca acolo (Ps.63:2).

II. Este un mare suport pentru biserica ca ea este biserica Dumnezeului celui viu, adevaratul Dumnezeu, in contrast cu dumnezeii falsi, idolii surzi si muti. 1. Ca si biserica a lui Dumnezeu, ea este stalpul si temelia adevarului. Aceasta inseamna ca: a) biserica insasi este stalpul si temelia adevarului, nu ca autoritatea bisericii depinde de cea a liderilor, asa cum papa pretinde, pentru ca adevarul este stalpul si temelia bisericii, si biserica tine sus Scriptura si Evanghelia lui Hristos ca un stalp (Efes 3:10). 2. Unii inteleg ca stalpul ar fi Timotei, nu el insus ca persoana, ci ca evanghelist, el si prezbiterii credinciosi. Este de datoria lor sa mentina si sa tina sus, sa proclame adevarul lui Hristos bisericii (Gal.2:9).

In sensul acesta sa fim diligenti si impartiali in cautarea noastra dupa adevar. "Sa cumparam adevarul" cu orice pret si sa nu credem ca este un pret prea mare de platit pentru aceasta. Sa fim cu grija sa-l pastram (Prov 23:23) si sa nu ne departam de el. Sa avem grija ca sa-l transmitem mai departe posteritatii, nealterat. Cand Biserica inceteaza sa fie stalpul si temelia adevarului, atunci am face mai bine sa uitam de ea, pentru ca opinia noastra despre adevar ar trebui sa fie mai mare decat opinia despre biserica (ca denominatiune). Noi nu suntem mai mult obligati sa continuam in biserica daca ea nu constituie sa fie temelia si stalpul adevarului.

O, nu uita!...fii credincios cu grija si cu teama!
Sa lasi in urma luminos un grai, un gand, un drum frumos!
Caci pentru toate, ne-ndoios, odata vei da seama!... (T. Dorz)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2100
  • Export PDF: 3
Opțiuni