Femeile, de asemenea, trebuie sa....
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Femeile, de asemenea, trebuie sa fie cinstite, neclevetitoare, cumpatate, credincioase in toate lucrurile" (1 Tim 3:11-13).

Sotiile diaconilor, de asemenea, trebuiau sa aiba un caracter frumos. Ele trebuie sa fie cu o comportare serioasa, sa nu defaime pe altii ori guralive, care sa duca povestile de la unii la altii pentru a face rau si a semana discordie. Ele trebuie sa fie cumpatate si credincioase in toate lucrurile, sa nu faca abuz de nimic, ci vrednice de incredere in lucrul incredintat lor. Acele sotii care sunt sotii de pastor trebuie sa-si dubleze grija si sa umble asa cum se potriveste cu Evanghelia lui Hristos, ca nu cumva umbland in vreo neoranduiala sa fie blamata slujba de pastor sau de episcop din pricina lor.

Asa cum le-a spus mai inainte pastorilor si episcopilor, asa le spune si diaconilor ca trebuie sa fie barbatii unei singure neveste. Sa nu fie din aceia care si-au lasat sotia pentru a se casatori cu alta. Ei trebuie sa-si carmuiasca bine, copiii si casele lor. Familiile diaconilor ar trebui sa fie exemple pentru alte familii. Si motivul pentru care diaconii trebuie sa aiba aceste calificari (v.13) este din cauza ca, desi slujba de diacon este de un grad mai inferior, totusi este un pas spre unul mai superior. Si aceia care au slujit bine la mese, biserica s-ar putea sa vada ca este nevoie de ei sa slujeasca in predicarea Cuvantului si in rugaciune. Ori aceasta poate adauga la buna lui reputatie pe care a castigat-o prin fidelitatea lui in slujba de diacon. "Pentru ca ei dobandesc o mare indrazneala in credinta care este in Isus Hristos".

Sa observam de aici ca: 1. In biserica primara erau doua feluri de slujbe: acelea de prezbiteri ori episcopi si diaconii (Filimon 1:1). Dupa multe secole s-au inventat celelalte feluri de slujbe. Slujba de prezbiter se limita la rugaciune si propovaduirea Cuvantului; slujba de diacon se limita la a fi competent in lucrurile administrative. 2. Insarcinarea de baza a diaconilor, potrivit Scripturii, era sa serveasca la mese, ori mai tarziu sa aiba grija de problemele administrative ale bisericii, curatenia, salariul pastorului, grija de saraci si nu aceea de a predica ori boteza.

Filip, unul din diaconi din Ierusalim (Fapte 8) este adevarat ca a predicat si a botezat pe famenul etiopian, dar noi citim in Fapte 21:8 ca era un evanghelist. 3. Chiar si diaconii trebuiau sa aiba o seama de calificari pentru aceasta slujba, dupa cum am vazut. 4. Inainte de a li se incredinta slujba de diaconi trebuiau cercetati. 5. Integritatea si corectitudinea intr-o slujba mai de jos este calea de preferat inainte de a ajunge la una mai de sus: "isi dobandesc un loc de cinste". 6. Aceasta ii va da unui om o mare indrazneala in credinta pentru ca lipsa de integritate si corectitudine il face timorat si sa tremure chiar si de umbra lui (Prov.28:1). "Cel neprihanit indrazneste ca un leu tanar"

Cine este credincios in lucrurile mai mici este si in cele mari. Aceasta descrie caracterul nostru. Este, de asemenea, important si cat de bine facem ceea ce facem. Aceasta descrie abilitatea noastra si Dumnezeu le apreciaza pe amandoua.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1310
  • Export PDF: 3
Opțiuni