Diaconii trebuie sa fie....
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Diaconii, de asemenea, trebuie sa fie cinstiti, nu cu doua fete, nu bautori de mult vin, nu doritori de castig marsav" (1 Tim. 3:8-11).

Dar descrierea caracterului unui diacon continua in v.10 si 12-13. Atat in descrierea caracterului unui episcop cat si a unui diacon, in limba engleza, pentru "trebuie" este folosit cuvantul "must", care inseamna ca nu este alta alternativa decat aceasta. Nu se poate evita, ci este un trebuie absolut, nu se discuta. Diaconii erau angajati de biserica pentru treburile ocazionale ale bisericii, cum ar fi suportarea nevoilor pastorilor, si asigurarea proviziilor pentru saraci. Ei serveau la mese, in timp ce pastorii si episcopii se dedicau slujirii Cuvantului si rugaciunii (Fapte 6:2-4).

Este o conditie esentiala ca diaconii sa aiba un caracter bun din cauza ca ei erau asistentii pastorilor. Ei apareau in public si o mare incredere se punea in ei. Ei trebuie sa fie oameni seriosi, cu autoritate. Seriozitatea sta bine la toti crestinii, dar mai ales celor care sunt in conducerea bisericilor.

1."Nu cu doua fete" (in engleza spune "nu cu doua limbi") adica sa spui un lucru unuia si altul celuilalt, dupa cum interesul te mana. "O limba dubla vine de la o inima dubla; lingusitorii si barfitorii sunt cu doua fete". 2. "Sa nu fie betiv", caci aceasta este o mare discreditare pentru orice om si, in special, pentru un crestin. Si unul in conducerea bisericii deschide drum pentru precedente in altii si pentru multe ispitiri. 3. "Nu dornic de castig marsav", aceasta ar fi rau, mai ales, in viata diaconilor, carora li se incredinteaza banii bisericii si daca ei sunt doritori de castig ar putea fi tentati ca sa delapideze biserica si sa-i converteasca pentru folosul lui, ceea ce este intentionat pentru serviciul public. 4. "Sa pastreze taina credintei intr-un cuget curat" (v.9). Taina credintei este mai bine pastrata intr-o constiinta curata. Practicarea dragostei adevarate este cel mai puternic prezervativ de la eroare si iluzie. Daca tinem cugetul curat si luam seama la tot ce il poate murdari si atrage departe de Dumnezeu, aceasta va pastra in sufletul nostru taina credintei. 5. "Ei trebuie cercetati mai intai" (v.10) Nu se cade ca responsabilitati publice sa fie date pe mainile oricui, pana ce n-au dovedit mai intai ca sunt vrednici de incredere. Trebuie pusa la test temeinicia judecatii lor, zelul lor pentru Hristos, si conversatiile lor fara pata.

Daca biserica te-a gasit vrednic sa-ti incredinteze o slujba, traiesti tu la inaltimea chemarii tale?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2815
  • Export PDF: 3
Opțiuni