Numele in care trebuie sa fim mantuiti
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Fapte 4:12).



In acest capitol vedem cum interesele Imparatiei lui Dumnezeu sunt raspandite cu succes si cum puterile intunerecului se ridica ca sa puna capat propovaduirii ucenicilor. Fie ca slujitorii lui Hristos sa fie totdeauna asa de neclintiti ca si apostolii atunci, chiar daca agentii lui Satan sunt si mai plini de ura. Apostolii, Petru si Ioan, au continuat mai departe lucrarea lor si ei nu s-au ostenit in zadar. Saducheii si capitanii Templului s-au necajit ca ei invatau pe norod si ca multi au crezut. De aceea ei au fost pusi la inchisoare.

Petru si Ioan sunt adusi in fata marilor preoti Ana si Caiafa si toti cei ce se trageau din neamul lor si trasi la raspundere pentru predicarea mortii si invierii lui Isus Hristos, cat si pentru minunea facuta in Numele Lui. Ei le-au imputat ucenicilor ce au facut ca si o crima, ceea ce era cel mai bun serviciu pe care l-au putut face pentru Dumnezeu si pentru oameni. Concluzia apararii lui Petru este formulata in v.12: "In nimeni altul nu este mantuire". Isus Hristos a murit si a inviat. El este piatra din Capul unghiului de care vorbea profetul. Dar nu numai atat. El este singurul in care putem avea mantuirea. El citeaza Ps.118:22.

Scriptura este o arma incercata in conflictele spirituale, de aceea sa nu ne lipsim de ea atunci cand avem nevoie. Noi avem obligatia fata de Cuvantul Lui si pentru binele nostru propriu. Noi suntem anulati, desfiintati daca nu ne gasim adapostul in acest Nume si nu-L facem turnul nostru de adapost. Noi nu putem fi mantuiti decat prin Isus Hristos si daca noi nu suntem mantuiti pentru vesnicie, suntem vesnic desfiintati, caci "nu este mantuire in nimeni altul". Asa cum nu este alt nume prin care un trup bolnav poate fi vindecat, asa nu este nici unul prin care sufletul pacatos poate fi mantuit. "Prin El si numai prin El, prin a primi si a imbratisa invatatura Lui, toti putem spera ca sa avem mantuire. Pentru ca nu este nici o alta religie in lume, nu, nici chiar cea data de Moise, prin care mantuirea poate fi castigata, pentru aceia care nu vin la ea atunci cand ea le este predicata" (Dr. Hammond).

Sa observam aici:

1. Mantuirea noastra trebuie sa fie grija principala si care trebuie sa fie dorinta inimii noastre ca sa scapam de mania lui Dumnezeu si de blestemul pacatului. Ea este necesara pentru restaurarea noastra pentru a putea intra in favoarea si binecuvantarea lui Dumnezeu.

2. Mantuirea noastra nu este prin noi insine si nu poate fi obtinuta prin vreun merit ori puterea noastra proprie; noi ne putem distruge singuri, dar nu ne putem mantui singuri.

3. Sunt multe nume printre oameni care au pretentia ca mantuiesc pe oameni, dar nu este asa in fapt; multe institutii in religie care pretind ca pot asigura impacare si relatia cu Dumnezeu, dar nu o pot face. Este numai prin Hristos si Numele Lui si care este singurul Nume in care noi trebuie sa fim mantuiti, singurul Nume pe care-L avem in care sa pledam toate adresarile fata de Dumnezeu. Acest Nume ne este dat. Dumnezeu L-a numit si este un beneficiu care nu se poate estima, dat noua pe de gratis. Numele Lui ne este dat sub cer. Hristos are un Nume mare in cer dar are un Nume mare si sub cer, pentru ca El are toata puterea in cer si pe pamant. El este dat oamenilor, acum, aici, care au nevoie de mantuire, oameni care altfel ar fi gata sa piara. Noi suntem mantuiti prin Numele Lui, "Domnul Neprihanirea noastra" si nu putem prin altcineva.

Cat de departe pot fi acei care nu au favoarea lui Dumnezeu pentru ca nu au cunostinta de Hristos si nici credinta efectiva in El si totusi traiesc potrivit cunostintei pe care o au, nu este treaba noastra ca sa decidem. Dar stim atat ca primind o asa favoare la mantuire, este datorita lui Hristos si numai din pricina Lui, asa ca "totusi nu este mantuire in nimeni altul", pentru ca Dumnezeu vorbeste: "Te-am chemat pe nume, ti-am vorbit cu bunavointa, inainte ca tu sa Ma cunosti"" (Isaia 45:4).

Sa multumim lui Dumnezeu pentru Numele scump al lui Isus Hristos in care si nami prin care suntem mantuiti.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1940
  • Export PDF: 4
Opțiuni