Trebuie sa ne dam viata pentru frati
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Noi am cunoscut dragostea Lui prin acea ca El si-a dat viata pentru noi; si noi, deci, trebuie sa ne dam viata pentru frati (1 Ioan 3:16).



Exemplul lui Dumnezeu si a lui Hristos ar trebui sa aprinda inimile noastre cu aceeas dragoste sfanta (v.16). Marele nostru Dumnezeu a dat pe Fiul Sau sa moara pentru noi. Ioan este acel ce a declarat: "Cuvantul era Dumnezeu" si El, "Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi". Aici vedem dragostea lui Hristos, a Aceluia care ca si persoana este Dumnezeu, chiar daca nu este Dumnezeu Tatal, care a luat trup pentru ca apoi sa-si poata da viata pentru noi.

Aici este bunavointa, minunea si misterul dragostei divine, ca Dumnezeu sa-si rascumpere biserica cu propriul Lui sange. Cu siguranta, noi trebuie sa iubim pe aceia pe care Dumnezeu i-a iubit asa de mult ca sa moara pentru ei. Desigur ca noi o vom face, daca noi avem dragoste de Dumnezeu.

1.Apostolul Ioan, dupa ce a propus acest exemplu de dragoste nestavilita si inflacarata, merge mai departe si arata cum ar trebui sa fie efectul dragostei noastre crestine. Ea trebuie sa fie de cel mai inalt grad, asa de ferventa incat sa ne determine sa suferim chiar moartea pentru binele Bisericii, pentru siguranta si mantuirea fratilor nostri scumpi. "Trebuie sa ne dam viata pentru frati". Aceasta fie in administrarea treburilor bisericesti, ori in expunerea noastra la pericole cand suntem chemati, pentru siguranta si protejarea celor care sunt de mai mult folos pentru slava lui Dumnezeu si edificarea Bisericii Lui, decat noi o putem face (Rom.16:4). Domnul Isus este Pastorul cel bun care a spus ca isi va da viata pentru oi si la implinirea vremii a facut-o. El spune ucenicilor ca "Nu este mai mare dragoste decat aceea, cand cineva poate sa isi dea viata pentru prietenii lui (Ioan 15:13). Domnul Isus nu a murit pentru noi cand am fost prietenii Lui, ci pe cand am fost pacatosi. Cat de consumati de pasiunea dragostei ar trebui sa fie un crestin ca sa renunte la viata aceasta! Cat de pregatit sa fie ca sa plece din lume!

Si cat de asigurat trebuie sa fie de o viata mai buna dupa asta! Nu este neobisnuit ca Ioan sa vorbeasca asa de mult despre dragoste, "calea nespus mai buna" (1Cor.12:31), caci el mai este numit si ucenicul iubirii. El merge pana acolo incat spune ca "cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste". Ceea ce vrea sa spuna este ca, cine cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu va fi gata sa faca ce dragostea lui Dumnezeu ii cere.

Cat de pasionata este dragostea mea pentru Dumnezeu se dovedeste in cat de mult imi iubesc fratii. Sunt gata sa mor pentru fratii mei?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1337
  • Export PDF: 4
Opțiuni