Trebuie sa li se astupe gura
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X

"carora trebuie sa li se astupe gura. Ei buimacesc familii intregi, invatand pe oameni, pentru un castig urat, lucruri, pe care nu trebuie sa le invete" (Tit1:11).



Pavel l-a avertizat pe Tit si i-a descris caracterul unor astfel de invatatori falsi. In primul rand erau nesupusi, incapatanati si cu ambitie dupa putere, refractari si care nu s-ar fi supus pe ei la disciplina biblica si ordinii necesare in biserica. Ei nu se puteau tine de invatatura sanatoasa si nu s-ar fi supus unui guvernamant bun.

Ei erau si flecari si amagitori, inselandu-se pe ei insisi ca sunt intelepti dar in realitate altfel. Se laudau ca cunosc pe Dumnezeu, dar comiteau greseli si erori pentru ca, cugetul le era "spurcat". Ei erau dedicati in a atrage si pe altii de partea lor. Printre ei erau multi Iudei convertiti, taiati imprejur, care amestecau Iudaismul cu Crestinatatea, facand astfel o imbinare nesanatoasa. Despre acestia vorbeste Pavel cand ii scrie lui Tit ca "trebuie sa li se astupe gura", dar aceasta nu printr-o forta exterioara. Tit nu ar fi avut o astfel de putere si nici nu era o metoda biblica, ci mai degraba trebuiau convinsi prin argumentele Scripturii de greseala lor si adusi la pocainta.

In cazul ca ei se incapatanau si tulburau pacea bisericii ori corupeau si pe altii, trebuiau luate masuri in vederea recuperarii celor gresiti si prevenirea ca si altii sa fie raniti sau tulburati.

Pastorii credinciosi trebuie sa se opuna seducatorilor la vremea potrivita, rusinati in fata tuturor, nebunia lor data pe fata ca sa nu mai inainteze in ea. Motivul pentru care ei trebuiesc confruntati este pentru efectele daunatoare ale unor astfel de erori. "Ei buimacesc familii intregi", invatand lucruri care nu ar trebui invatate, cum ar fi circumciziunea sau pazirea Legii ceremoniale a lui Moise, subminand astfel puterea Evanfgheliei si clatinand sufletele oamenilor, confuzand nu numai pe unii, ci familii intregi.

Apostolii pe nedrept au fost acuzati ca rastoarna lumea cu susul in jos, dar pe drept, acesti invatatori falsi pot fi acuzati ca au atras pe multi de la credinta adevarata spre nenorocirea lor. Gurile unor astfel de oameni trebuiesc oprite in special pentru ca o faceau pentru un castig rau, servind un interes lumesc sub pretextul religiei. Iubirea de bani este radacina tuturor relelor. Se cuvine ca sa ne impotrivim unor astfel de oameni. Sa le doveim ca sunt gresiti, facandu-i sa le fie rusine, aducandu-le argumente sanatoase dintr-o invatatura sanatoasa. Aceasta trebuie sa fie atitudinea pe care un om al lui Dumnezeu trebuie s-o aiba fata de invatatorii care propaga o invatatura care nu este potrivita cu adevarul revelat in Sfintele Scripturi.

Trebuie sa mi se astupe si mie gura vreodata cand nu vorbesc lucruri care se potrivesc cu invatatura sanatoasa? Am discernamant spiritual sa deosebesc intre fals si adevarat?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 874
  • Export PDF: 4
Opțiuni