Trebuie ca trupul acesta sa se imbrace in neputrezire
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire" (1 Corint.15:51-53-57).



Mostenirea cereasca a sfintilor este incoruptibila, nesupusa putrezirii si niciodata nu se trece (1 Petru 1:4). Cum poate aceasta sa fie posedata de carne si sange care sunt supuse putrezirii? Trupul omului trebuie sa fie schimbata intr-o substanta vesnica, inainte ca el sa fie in stare sa stapaneasca o mostenire vesnica. Concluzia este ca trupurile sfintilor, cand vor invia din nou, vor fi radical schimbate de cum arata acum si pentru spre mai bine. Acum ele sunt supuse putrezirii, atunci vor fi trupuri spirituale, glorioase, desemnate pentru o lume si o stare cereasca, unde vor locui dupa aceia pentru vesnicie. Pentru a confirma aceasta, apostolul spune: 1. ca aceasta a fost ascuns si necunoscut lor pana atunci, si anume, ca sfintii nu vor muri, ci toti vor fi schimbati. Acei care sunt vii la venirea Domnului vor intampina pe Domnul in vazduh, fara ca sa mai moara (1 Tes.4:11). Dar din acest text este clar ca ei nu vor fi rapiti inainte ca sa aiba loc aceasta schimbare din starea de putrezire in cea de neputrezire. Atat cei vii cat si cei morti in Hristos vor fi schimbati, intr-un moment, la o clipeala de ochi (v.52). Ce nu poate face puterea Lui cea mare? Aceasta putere care poate chema pe morti la viata, poate cu siguranta, asa de curand si dintr-odata sa schimbe si pe cei vii, pentru ca ei trebuie sa fie schimbati, caci carnea si sangele nu pot mosteni Imparatia lui Dumnezeu. Aceasta este taina pe care Pavel o descopera Corintenilor (v.51). El aduce la lumina un adevar intunecat si necunoscut mai inainte. Sunt multe taine aratate noua in Evanghelie, multe adevaruri care nu au fost cunoscute pe deplin niciodata mai inainte, asa cum sunt cunoscute acum.

Si sunt si multe adevaruri care sunt revelate doar in parte in aceasta viata. Pavel face aici de cunoscut un adevar necunoscut mai inainte si anume, ca sfintii care vor fi in viata la venirea Domnului Isus a doua oara, nu vor muri, ci vor fi schimbati, intr-o clipita, la sunetul de trambita, asa cum a mentionat si in scrisoarea intaia catre Tesaloniceni 4:16. Este o somatie cu voce tare, a tuturor celor vii si a celor morti sa vina si sa apara la tribunalul lui Hristos. La aceasta somatie mormintele se vor deschide si sfintii morti vor invia si se vor alatura celor vii in aceasta procesiune divina magnifica.

2. Ce se va intampla dupa aceasta? Cand moartea va fi inghitita de viata, sfintii vor canta cantarea biruintei. Ei se vor bucura ca moartea va fi distrusa pe veci. Cat de multe izvoare de bucurie si multumire se vor deschide sfintilor prin moartea si invierea, suferintele si biruintele Rascumparatorului nostru! Cu ce aclamatii de bucurie il vor aplauda sfintii la inviere pe Dumnezeu? Cum cerul cerurilor va rasuna de laudele lor vesnice!. Multumiri aduse lui Dumnezeu, va fi tema cantecului lor si ingerii se vor uni in coruri cu ei si vor declara consimtamantul lor cu voce tare, un Amin, Aleluia!

Ti-ai asigurat un loc in corul sfintilor? Doresti ca ziua aceea sa vina cat mai curand?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 991
  • Export PDF: 4
Opțiuni