Trebuie sa fie luat din drumul ei
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca acel ce-o opreste acum, sa fie luat din drumul ei" (2 Tes. 2:7).



Incepand cu partea a doua a v.3, a capitolului 2 din a doua lui epistola catre Tesaloniceni, Pavel le vorbeste despe "omul faradelegii", Anticristul, care se va ridica din pricina apostaziei generale, a "lepadarii de credinta". Versetul 8 vorbeste de aratarea lui Anticrist, "acel nelegiuit" numit in v.7, dand de inteles ca atunci se va da pe fata rautatea lui, si spre pierzarea lui. Se pare ca Pavel vorbeste de aparitia acestui nelegiuit, prilejuita de apostazia generala pe care a mentionat-o, si da de inteles ca tot felul de invataturi false si depravari se vor centra in el.

Mari dispute au fost cu privire la cine este acest Anticrist, omul faradelegii si "fiul pierzarii". Acesta nu numai ca el practica faradelegea, dar o si promoveaza, o confirma si o incurajeaza in altii. El este fiul pierzarii pentru ca el este destinat pentru pierzare si este intrumentul de a distruge pe altii in trup si suflet. Credem ca referirea este la perioada scurta de domnie a lui Anticrist, cunoscuta si sub numele de "necazul cel mare".

Caracterul acestui fiu al pierzarii este descris in v. 4 astfel: "se inalta mai presus de tot ce se numeste "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templu lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu". Cu privire la descoperirea lui, adica cine este ca persoana, trebuie sa observam doua lucruri:

1. Este ceva care-l impiedeca, ori il tine pe loc si "care trebuie luat din cale".

2. Aceasta taina a faradelegii treptat trebuie sa ajunga la culmea ei. Apostolul o numeste "taina a faradelegii" din cauza ca planurile si actiunile celui rau sunt mascate sub pretentii false, prin a pretinde inchinare, superstitie si idolatrie. Sub pretextul zelului pentru Dumne-zeu si a slavei Sale, fanatismul si persecutia vor fi incurajate. Pavel spune ca taina aceasta a inceput sa lucreze deja. In timp ce apostolii traiau, "vrajmasul a venit si a semanat neghina". Acolo era invatatura Nicolaitilor, persoane cu mult zel pentru Hristos, dar in realitate i se opuneau Lui. Mandria, ambitia si interesele lumesti ale unor conducatori de biserici, ca si Diotref, au fost inceputul lucrarii acestei taine a faradelegii. Treptat ea a ajuns la gradul inalt care este acum, in mod special in biserica catolica, in care episcopilor li se atribuie titluri ca: "Domnul Dumnezeului nostru, papa", "Alt Dumnezeu pe pamant, Suveranitatea lui Dumnezeu si a papei este una si aceeas".

Dar ca Anticristul sa se arate, si pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale, "trebuie", ca ceea ce-l opreste acum, sa fie luat din cale. Unii cred ca Biserica adevarata a lui Hristos este cea care ii limiteaza puterea lui Anticrist si el nu se va putea arata inaintea de rapirea ei la cer. Altii cred ca Duhul Sfant. Si una si alta poate fi adevarata. Atunci vor fi timpuri grele, caci Dumnezeu va trimite o lucrare de ratacire pentru cei ce n-au crezut adevarul, ca sa creada o minciuna, pentru ca gasesc placere in nelegiuire.

Ora glorificarii lui Hristos in sfinti se apropie. Cum ne va gasi venirea lui Hristos?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1243
  • Export PDF: 4
Opțiuni