Este de trebuinta sa raman
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"dar, pentru voi, este mai de trebuinta sa raman in trup" (Filipeni1:24).



Inclinatia lui Pavel era mai mult spre moarte. Putem vedea in aceasta puterea credintei si a harului divin; ea poate impaca gandul omului cu moartea si ii face binevoitori sa moara cu toate ca moartea inseamna distrugerea naturii prezente si raul natural cel mai mare. Din fire noi avem o aversiune fata de moarte, dar Pavel are o inclinatie spre ea: "as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos" (v.23). Sa observam in acest text ca:

1. Pentru ca suntem cu Hristos, El face ca plecarea noastra din lumea aceasta sa fie de dorit pentru un credincios bun. Nu este numai , pur si simplu, a muri ori a pune trupul in mormant. Moartea nu este in ea insasi si din pricina ei un lucru de dorit, dar ea poate, daca este nevoie, conectata cu altceva, care o face cu adevarat de dorit. Daca eu nu pot fi cu Hristos fara ca sa plec, atunci socotesc ca din acest motiv trebuie sa plec.

2. Imediat ce un suflet moare, in aceias clipa el este cu Hristos (Luca 23:43), ori absent din trup, dar in prezenta Domnului (2 Cor. 5:8), fara nici un interval intre cele doua stari. "Caci ar fi cu mult mai bine, ori mai de preferat". Acei care cunosc valoarea lui Hristos si a cerului vor admite in graba ca este mult mai bine in cer decat in lumea aceasta, sa fii cu Hristos decat cu orice alta creatura. Pentru ca in lumea aceasta noi suntem atinsi de pacat, nascuti pentru durere, pe cand daca mergem in cer sa fim cu Hristos, zicem la revedere pacatului si ispitei, durerii si mortii pentru totdeauna.

Socoteala pe care Pavel si-a facut-o arata ca era de trebuinta sa traiasca inca putin, pentru a sluji Biserica (v.24). Este de trebuinta pentru Biserica lui Hristos sa aiba slujitori buni, mai ales ca "secerisul este mare si lucratorii sunt putini".

Acei care au un motiv sa doreasca sa se mute la Domnul ar trebui sa fie si binevoitori sa continue lucrarea in lume atat timp cat Dumnezeu are inca de lucru pentru ei. Pavel nu a fost constrans intre a trai in lumea asta si a trai in cer. Intre acestea doua nu poate fi facuta o comparatie, ci Pavel era strans intre a servi pe Hristos in lumea aceasta si intre a se bucura in lumea cealalta. Totusi, in centrul dorintei lui era voia lui Hristos. Pentru inaintarea interesului lui Hristos si a Bisericii Sale, el a ales mai degraba sa mai intarzie, daca asa voia Domnul, putin aici, unde el s-a intalnit cu opozitie si dificultati si sa-si refuze pentru o vreme satisfactia rasplatirii lui.

Doresti ca sa mori pentru ca vrei sa scapi de necazuri ori din pricina ca esti nerabdator sa te intalnesti cu Isus si ca sa primesti rasplata ostenelii tale?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 989
  • Export PDF: 3
Opțiuni