Trebuie sa mai traiesc
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar daca trebuie sa mai traiesc in trup, face sa traiesc; si nu stiu ce trebuie sa aleg (Filipeni 1:22).



In acest verset avem o dare de seama a vietii binecuvantatului apostol Pavel. Viata lui a fost Hristos si moartea ar fi fost un castig, potrivit afirmatiei lui. Sa observam in acest verset ca:

1. Fara nici o indoiala, acesta este caracterul fiecarui crestin adevarat, ca, pentru el, a trai sa fie Hristos. Slava lui Hristos ar trebui sa fie sfarsitul vietii noastre, harul lui Hristos principiul vietii noastre si Cuvantul lui Hristos regula vietii noastre. Viata crestinului este derivata, sustrasa din Hristos si indreptata spre El. El este principiul, regula si sfarsitul vietii.

2. Pentru aceia pentru care a trai este Hristos, a muri va fi un castig. Acesta este un mare castig, un castig prezent si un castig vesnic. Moartea este o mare pierdere numai pentru un om firesc si lumesc, pentru ca el pierde conforturile si sperantele pe care si le-a pus in viata aceasta, negandindu-se la moarte. Dar pentru un crestin adevarat, moartea este un castig pentru ca ea este sfarsitul tuturor slabiciunilor si a mizeriei lui dar este si perfectionarea mangaierilor si sperantelor lui in viata vesnica. Ea il scapa de toate relele vietii si il pune in posesia a tot ce este mai bun. Pavel putea spune ca pentru el, moartea "este un castig" si aceasta din cauza ca Evanghelia putea primi o confirmare in plus prin sigiliul sangelui lui, asa cum o primise mai inainte si prin lucrarea credintei lui. Adica, el voia sa spuna ca era gata chiar sa si moara pentru Evanghelie daca era cazul.

Unii citesc aceasta expresie astfel: "Pentru mine, a trai si a muri, Hristos este un castig", ceea ce vrea sa spuna: Nu doresc nimic mai mult, nici cat timp traiesc, nici atunci cand mor decat sa-L castig pe Hristos si "sa fiu gasit in El". Putem gandi ca, daca moartea era un castig pentru Pavel, el parea sa fie obosit de viata si nerabdator sa plece acasa, iar moartea ar fi fost o evadare de la datoria lui. Dar nu, pentru ca el spune mai departe: "Dar daca trebuie sa mai traiesc in trup, face sa traiesc". Versetul in limba engleza suna putin diferit: "Dar daca traiesc in trup, aceasta este roada ostenelii mele, totusi nu stiu ce sa aleg". El a socotit ca munca lui a fost bine utilizata, daca el putea fi un instrument in avansarea onoarei si interesului Imparatiei lui Dumnezeu in lume. Este fructul muncii sale. Se merita pentru un crestin si un bun slujitor ca sa traiasca in lume atat timp cat poate glorifica pe Dumnezeu si face bine Bisericii Sale. "Si totusi nu stiu ce trebuie sa aleg". Pavel era constrans din doua parti, dar doua parti bune, era constrans intre doua binecuvantari: a trai pentru Hristos in viata aceasta si a fi cu El in cer.

Ce simtamant experimentezi cand te gandesti la moarte? Suntem pregatiti de moarte in orice clipa?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 898
  • Export PDF: 4
Opțiuni