Sa vorbesc…, cum trebuie sa vorbesc
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"...al carei sol in lanturi sunt; pentru ca, zic, sa vorbesc cu indrazneala, cum trebuie sa vorbesc" (Efes. 6:20).


Aici Pavel le cere fratilor din Efes sa se roage pentru el. Dupa ce a mentionat ca sa mijloceasca pentru toti sfintii, se pune si pe sine in numarul lor. Dar vedem ca el le cere specific pentru ce trebuie sa se roage. Noi trebuie sa ne rugam pentru toti sfintii si mai ales pentru lucratorii devotati si credinciosi.
"Fratilor, rugati-va pentru noi pentru ca Cuvantul Domnului sa fie vestit si glorificat". Sa luam seama acum la ceea ce Pavel cere fratilor ca sa se roage pentru el.

1. "...ca oridecate ori imi deschid gura, sa mi se dea cuvant". Sa nu uitam ca el nu era liber sa mearga unde voia, ci era constrans in lanturi; cu toate acestea voia ca sa continue si sa propovaduiasca Evanghelia. El avea dorinta ca sa poata vorbi cu indrazneala, fara frica, fara rusine si fara partinire. Prin a face de cunoscut taina Evangheliei, unii inteleg acea parte a Evangheliei care eate cu privire la chemarea Neamurilor, care pana atunci a fost tinuta ascunsa. Dar intreaga Evanghelie este un mister pana cand este facuta cunoscuta prin revelatie divina. Este misiunea slujitorilor lui Hristos ca s-o faca de cunoscut. Noi stim ca Pavel avea darul de a manui cuvantul si in Listra, dupa minunea savarsita, oamenii il numesc Mercur (Fapte 14:12). Cu toate acestea aici, el cere fratilor, ca sa se roage lui Dumnezeu "sa i se dea cuvant"

2. Pavel a fost din fire un om foarte curajos si s-a distins prin curajul lui in multe situatii. Cu toate acestea el cere fratilor sa ceara de la Dumnezeu ca sa i se dea "indrazneala ca sa vorbeasca asa cum trebuie vorbit". Argumentul prin care el isi intareste cererea lui este din pricina Evangheliei pentru care era un "ambasador in lanturi" (v.20). El era persecutat si intemnitat pentru predicarea Evangheliei; cu toate acestea el a continuat sa slujeasca ambasada si a persistat in predicarea Evangheliei.

Sa observam ca:

1. Nu este un lucru nou pentru slujitorii lui Hristos sa fie in lanturi.

2. Este greu pentru ei sa fie indrazneti cand este vorba de ei insisi.

3. Cel mai bun si cel mai eminent predicator are nevoie si poate beneficia de avantajul rugaciunii crestinilor buni. De aceea oricare slujitor ar trebui sa doreasca ca altii sa se roage pentru ei, in orice situatie acestia s-ar afla.

Valoram noi rugaciunile sfintilor? Sunt eu un partener de rugaciune loial pentru toti sfintii si lucratorii Evangheliei?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1266
  • Export PDF: 4
Opțiuni