Ar trebui sa ziceti
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru" (Iacov 4:15).


Noi suntem invatati sa pastram totdeauna un sentiment constant al dependentei noastre de voia lui Dumnezeu pentru viata aceasta, in toate actiunile si desfatarile ei. Noi ar trebui sa spunem: "Daca va voi Domnul, vom trai si vom face aceasta sau aceea. Apostolul Iacov, dupa ce i-a mustrat pentru ceea ce le lipsea, acum le indreapta privirea spre cum sa fie si cum sa faca mai bine. Trebuie sa spunem asa in inima noastra si atunci cand ni se da ocazia si cu voce tare, in special, in rugaciunile staruitoare si de dedicatie, caci "daca Domnul ne va permite" si daca El ne va avea la dispozitia Lui si ne va binecuvanta, noi vom putea indeplini ceea ce ni s-a incredintat. Aceasta nu trebuie spus intr-un mod usuratec, numai de forma sau din obisnuinta, ci in asa fel ca sa gandim bine la ce spunem. Este bine ca sa ne exprimam astfel cand avem de-a face cu altii, dar este indispensabil si necesar sa ne-o spunem si noua insine in tot ce avem de gand sa facem. "Prin permisiunea si binecuvantarea lui Dumnezeu" era o expresie folosita de greci cand incepeau orice actiune

"Daca va voi Domnul, vom trai". Trebuie sa ne amintim ca zilele noastre nu sunt in mainile noastre, ci la discretia lui Dumnezeu. Noi traim atat cat Dumnezeu a hotarat si in circumstantele pe care El le-a planuit si de aceea trebuie sa i ne supunem Lui chiar si in ceea ce priveste viata. Si atunci, "daca Domnul va voi vom face cutare sau cutare lucru". Toate actiunile si planurile noastre sunt sub controlul Cerului. Capetele noastre pot fi umplute cu grijuri si planuri. Ne propunem sa facem si aceasta si aceea pentru noi, pentru familiile noastre ori pentru prietenii nostri; dar cate o data Providenta ne sta impotriva si ne arunca toate planurile intr-o confuzie totala.
De aceea si sfatul pentru actiune si comportarea in actiune trebuie sa fie in intregime aduse la cunostinta lui Dumnezeu si supuse voii Lui. Tot ce planuim si tot ce facem ar trebui sa fie facute intr-o dependenta totala de Dumnezeu, care stie mai bine ce este pentru binele nostru.

Daca suntem dependenti de Dumnezeu, El poate depinde de noi pentru realizarea voii Lui pe pamant si spre satisfactia Lui deplina si pentru fericirea noastra.

Depind eu de Dumnezeu in toate actiunile pe care le initiez?Am aprobarea lui Dumnezeu in tot ce fac?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1427
  • Export PDF: 3
Opțiuni