Trebuie sa se intample
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Cand veti auzi despre razboaie si vesti de razboaie, sa nu va inspaimantati, caci lucrurile acestea trebuie sa se intample. Dar inca nu va fi sfarsitul" (Marcu 13:7).


Aceasta este o avertizare data ucenicilor ca sa ia seama si sa nu se tulbure cand vor auzi vesti de razboaie si sa nu se alarmeze. Pacatul a introdus razboiele in lume si ele vin din poftele neimplinite ale oamenilor. Dar in anumite timpuri ale istoriei, unele popoare sunt deranjate si distruse de razboaie mai mult ca altadata. Asa va fi la sfarsitul veacurilor. Hristos a fost nascut intr-o lume cand in general a fost pace, dar la scurt timp dupa ce s-a inaltat la cer din lumea noastra au inceput si razboaiele. Un popor se va rascula impotriva altuia si o imparatie impotriva altei imparatii. Si ce se va intampla atunci cu cei ce predica Evanghelia la orice popor? Cand armele se ciocnesc, vocea legii nu este auzita.

1. "Sa nu va inspaimantati", sa nu va ia prin surprindere. Sa va asteptati la asemenea lucruri, caci ele trebuie sa se intample pentru ca Dumnezeu le-a programat pentru a fi in stare sa-si indeplineasca scopurile Lui. In trecut prin razboaiele pe care evreii le-au purtat, Dumnezeu le-a pedepsit nelegiuirile lor si la fel o face acolo unde ele au loc.

2. "Sa nu va inspaimantati", ca si cand interesul vostru ar fi in pericol de a fi rasturnat pe dos, ori lucrul vostru impiedecat de aceste razboaie. Sa nu va ingrijorati. Nu este nevoie sa va fie frica de pericolul care deriva din ele. Acei care dispretuiesc zambetele lumii si care nu le curteaza si nu le poftesc, pot dispretui incruntarile lumii si nu au nevoie sa se teama. Daca nu cautam sa ne inaltam cu ceea ce lumea inalta, atunci de ce sa ne temem ca o sa cadem cu cei ce cad in lume?

3. Sa nu ne uitam la ele ca si la un semn prevestitor al perioadei care se apropie sa vie, caci sfarsitul nu este inca. Sa nu va ganditi ca aceste razboaie va aduce lumea la un sfarsit. Mai sunt inca si alte lucruri care trebuie sa se intample intre timp. Sfarsitul nu se poate grabi ca sa vina
inainte de vreme.

4. Sa nu ne uitam la aceasta ca si cand in ele Dumnezeu a facut omenirii cel mai mare rau. Nu, El are si mai multe sageti in tolba Lui si acelea sunt pregatite impotriva persecutorilor. Nu va temeti de razboaie despre care veti auzi, pentru ca ele sunt numai inceputul durerilor si de aceea in loc de a fi deranjati, mai bine ar fi sa va pregatiti pentru mai rau". Pe alocurea vor fi cutremure care vor ingropa pe multi in ruina propriilor lor case si va fi foamete prin care multi din cei saraci vor muri din lipsa de paine, si necazuri si comotii, asa ca nu va fi pace nici pentru cei ce vin nici pentru cei ce merg.

Lumea va fi plina de necazuri, dar nu va temeti,din afara lupte, dinlauntru temeri", dar nu va temeti de teama lor. Pentru ca nu este din vina lor, ucenicii lui Hristos ar trebui sa se bucure de siguranta sfanta si de pacea mintii cand tot ce este in jurul lor este in cea mai mare harababura. Grija lor nu trebuie sa fie cu privire la ce se intampla in jurul lor, ci ca nu cumva sa se indeparteze de langa Hristos, si nici sa nu se sustraga de la datoria lor pentru El prin suferintele pe care s-ar putea sa le sufere din pricina Numelui Lui.

Cat de pregatiti suntem noi pentru evenimentele de dinaintea sfarsitului? Sunt pregatit sa sufar pentru Numele Domnului Isus?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 814
  • Export PDF: 4
Opțiuni