Intai trebuie sa vina Ilie
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Ucenicii i-au pus intrebarea urmatoarea: "Oare de ce zic carturarii ca intai trebuie sa vina Ilie?' (Matei 17:10)


Intrebarea aceasta pusa de ucenicii Domnului Isus este o obiectiune la ceea ce Domnul Isus le spusese mai inainte: "De ce trebuie sa vina Ilie mai intai?" Daca Ilie a fost printre noi pentru un timp asa de scurt si a plecat asa dintr-o data si noi nu trebuie sa spunem nimic despre el, atunci de ce am fost invatati de Lege sa asteptam aparitia lui publica in lume, imediat inainte de venirea Imparatiei lui Dumnezeu? Trebuie ca venirea lui Ilie sa fie un secret, spre care fiecare sa-si indrepte privirea ori altfel, de ce mai vorbim despre el? Daca invierea lui Mesia si cu ea inceputul Imparatiei Lui este sa fie in curand la indemana, ce devine atunci acea prefata glorioasa pe care noi o asteptam prin venirea lui Ilie? Carturarii care erau interpretii Legii au spus aceasta potrivit Scripturii din Mal. 4:5 "Iata trimit". Ucenicii au vorbit limba comuna a evreilor care spuneau ca ceea ce spuneau carturarii era ceea ce spunea Scriptura.Daca este asa, atunci si ceea ce ne vorbesc slujitorii Lui ne vorbesc potrivit Cuvantului lui Dumnezeu si de aceea, noi ar trebui sa spunem: "Doamne, vorbeste Tu si nu pastorii, pentru ca nu trebuie sa primim cuvantul lor ca si cuvantul unui om" (1Tes.2:3).

Cand ucenicii nu au putut impaca ceea ce Hristos le-a spus cu ceea ce au auzit din Vechiul Testament, ei au dorit ca El sa le explice. Cand noi suntem nedumeriti cu o dificultate in intelegerea Scripturii, noi trebuie sa ne dedicam rugaciunii pentru ca Duhul Sfant sa ne deschida mintea si pricepere si sa ne conduca in tot adevarul.

Toate lucrurile care s-au intamplat sau se intampla in prezent, au avut loc intr-o ordine mai dinainte stabilita de Tatal. Domnul Isus nu a venit nici mai ininte dar nici mai tarziu de "implinirea vremii". Ioan a venit la timpul potrivit sa-L anunte pe Domnul Isus. Duhul Sfant s-a pogorat la timpul hotarat. Nici prezenta mea sau a ta in lume nu este la intamplare.

Imi vad eu rostul meu in planul lui Dumnezeu? Cat de adesea ne lamurim neintelegerile cu privire la spusele Scripturii pe genunchi?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1045
  • Export PDF: 3
Opțiuni