Trebuie sa va nasteti din nou
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti din nou" (Ioan 3:7).


Acesta este raspunsul dat de Domnul Isus lui Nicodim care-l intrebase cum se poate ca "un om batran, ca el, sa se nasca din nou". Aceasta poate fi luat ca si o mustrare a ceea ce El vazuse o defectiune in intelegerea lucrurilor spirituale in Nicodim. Adica, nu era destul pentru el sa admire minunile lui si ca El vine de la Dumnezeu, ci Nicodim trebuia sa se nasca din nou daca voia ca sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.

1. Cand Domnul Isus a vazut ca Nicodim il considera un Invatator venit de la Dumnezeu, Unul caruia i s-a incredintat o revelatie extraordinara, din cer, El a stiut ca acest om avea o dorinta sa cunoasca aceasta revelatie, cat si faptul ca era pregatit ca s-o primeasca.

2. Ce implica faptul de a fi nascut din nou?

a. Mai intai trebuie sa traim o viata noua. Nasterea este inceputul vietii. Viata din Dumnezeu nu este o carpeala la vechea viata. Viata noua este ca fundatia unei case noi.
b. Viata noua consta in a avea o natura noua, principii noi, afectiuni si tinte noi in viata.
c. Aceasta nastere din nou vine de sus, este facuta de Dumnezeu si tinteste spre Dumnezeu; inseamna a fi nascut pentru o viata divina si cereasca, o viata de comuniune cu Dumnezeu si lumea de sus si pentru aceasta trebuie ca sa fim facuti partasi naturii divine si sa purtam chipul celui ceresc.

3. Nasterea din nou este o necesitate indispensabila. "Numai daca un om este nascut din nou poate vedea Imparatia lui Dumnezeu". Regenerarea este absolut necesara pentru fericirea prezenta si viitoare. Sa ne gandim la ceea ce suntem noi prin natura noastra, cat de corupta si de pacatoasa este si cum este Dumnezeu, singurul prin care putem fi fericiti. Sa nu uitam ca cerul este pastrat pentru perfectionarea fericirii noastre.

Cand vedem ce suntem si unde vrem sa ajungem, atunci vedem ca trebuie sa ne nastem din nou, pentru ca este imposibil ca sa fim fericiti fara a fi mai intai sfintiti. Domnul Isus ca si Cel care este datatorul Legii si a carui voie este o lege, El care este Mijlocitorul unui legamant nou si care are putere deplina ca sa fixeze termenii reconcilierii noastre cu Dumnezeu, El care este marele Doctor al sufletelor, cunoaste starea noastra si de ce este nevoie pentru vindecarea noastra. "Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti din nou", pentru ca toti oamenii trebuie sa se nasca din nou, si oamenii obisnuiti, simpli si cei educati, robi si slobozi, stapani sau stapaniti.

Nu te mira, caci daca luam in considerare sfintenia lui Dumnezeu cu care avem de-a face si marele plan al rascumpararii noastre, depravarea naturii noastre pacatoase si constitutia fericirii pusa in fata noastra, nu ar trebui sa consideram straniu ca accentul se pune pe un lucru de care este nevoie si acela este "de a fi nascuti din nou".

Esti tu nascut din nou? Sunt eu nascut din nou? Care sunt prioritatile vietii mele: minuni, cunostinta sau viata vesnica?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1839
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
Opțiuni