Pastele trebuia jertfit
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Ziua praznicului Azimilor, in care trebuiau jertfite Pastele a venit" (Luca 22:7).


La Praznicul azimilor, care tinea sapte zile, Domnul Isus avea o ocazie minunata de a predica in Templu. Oamenii ascultau la El cu foarte mare atentie in fiecare dimineata. Dar trebuia sa se termine acest fel de a lucra al Domnului Isus si sa inceapa altul. Pregatiri au fost facute pentru Domnul Isus unde sa manance Pastele cu ucenicii lui, cand mielul pascal trebuia jertfit. Hristos a fost nascut si a trait sub Lege si El a respectat toate poruncile ei, in special cele cu privire la Paste, ca sa invete ca in aceiasi maniera sa se respecte toate instituirile Evangheliei de catre urmasii Lui, in special cea cu privire la Cina Domnului, si sa nu le neglijam. Probabil ca atunnci cand a trimis pe Petru si pe Ioan ca sa pregateasca Pastele, Domnul Isus a mers la Templu ca sa predice.

Pastele trebuia jertfit si Pavel spune: "Isus, Pastele nostru a fost jetfit". Nu putea exista Paste si nici iertare de pacat potrivit poruncii din Vechiul Testament fara ca un miel fara cusur sa fie jerfit. Pe de alta parte, Pastele trebuia jertfit in cinstea Domnului, in luna spicelor, si in amintirea scoaterii lor din robia Egiptului. El trebuia jertfit in locul ales de Domnul ca sa-si aseze acolo Numele Lui. Trebuia jertfit dupa randuiala si mancat cu paine fara aluat si cu ierburi amare. In ziua aceea nu trebuiau sa faca nici o lucrare (Exod 12; Deutr.16:1). Porunca cu privire la Paste a fost data in Egipt si Dumnezeu porunceste poporului Israel prin Moise ca si atunci cand vor intra in tara pe care El le-o va da, sa tina acest obicei sfant (Exod 12:28).

In aceeas maniera, cei rascumparati celebreaza Pastele, moartea si invierea Domnului Isus, de fiecare data cand se apropie de masa Domnului. Aceasta a fost instituita de Domnul Isus in noaptea in care El a fost vandut. Apostolul Pavel ne spune sa ne apropiem de ea in amintirea a ceea ce a facut Domnul Isus pentru noi. El a fost jertfa noastra de ispasire, mielul nostru, jertfit odata pentru totdeauna si pentru toti, pentru ca oricine crede in El sa aiba iertarea de pacate si intrare sloboda la Tatal.

Ma apropii de Cina Domnului dupa randuiala divina? Apreciez faptul ca prin repetarea ei mi se da un privilegiu minunat de a-mi reaminti de unde am fost scos si unde merg acum?
copii
fain
Adăugat în 07/04/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1913
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni