Trebuie sa se intample inainte de venirea Domnului Isus
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Cand veti auzi vesti de razboaie si de rascoale, sa nu va inspaimantati; pentru ca intai trebuie sa se intample aceste lucruri. Dar sfarsitul nu va fi indata" (Luca 21:9).


In acest pasaj, Domnul Isus raspunde curiozitatii celor ce voiau sa stie cand si cum se vor intampla lucrurile cu privire la daramarea Templului, pe care il admirasera cu cateva clipe mai inainte. Ei voiau sa stie despre daramarea Templului, iar El le vorbeste de sfarsitul tuturor lucrurilor. Domnul Isus i-a avertizat de posibilitatea de a fi dusi in eroare, de aceea enumera cateva lucruri care se vor intampla inainte de a doua Lui venire, cu toate ca acestea nu erau o indicatie a venirii sfarsitului, asa cum anticipasera ei. Cei care sunt curiosi sunt si mai susceptibili de a fi pacaliti, inselati. De aceea Domnul Isus le explica cu claritate lucrurile premergatoare sfarsitului. El incepe prin a spune ca "vor veni multi in Numele Lui si se vor da drept Hristosul".

Apoi vor fi razboaie, cutremure, foamete, boli si aratari inspaimantatoare si semne mari in cer. Dar inainte de toate acestea va avea loc persecutarea crestinilor, fie prin moarte, fie prin inchisoare si aceasta ca sa slujeasca de "marturie" celor ce n-au crezut. Persecutia va avea loc uneori din partea unora din familie si crestinii vor fi urati pentru simplul motiv ca iubesc pe Isus Hristos. Domnul Isus le spune toate acestea pentru a-i pregati pe adevaratii Lui ucenici ca sa stie la ce sa se astepte si ca "judecata incepe de la casa lui Dumnezeu". Domnul Isus incurajeaza pe ucenici ca sa fie rabdatori si sa continue sa faca lucrarea, fara a se impotrivi celor care sunt in opozitie cu ei.

Concluzia Domnului Isus este: "Prin rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre". Este de datoria noastra si in interesul nostru, in tot timpul ca sa avem grija de sufletele noastre nu numai ca sa nu fie distruse si pierdute pe veci, dar nici sa nu fie clatinate sau tulburate de ce se intampla in jurul nostru si sa tinem afara toate acele impresii care ne pot dezechilibra sufleteste. "Trebuie" ca aceste lucruri sa se intample inainte ca sfarsitul sa vie, pentru ca marturia despre Domnul

Isus sa ajunga la cunostinta tuturor oamenilor, chiar daca persecutia este adesea vehiculul prin care este transportata de la unii la altii. Trebuie ca rabdarea sfintilor sa fie perfectionata. Si aceasta nu se poate testa mai mult decat in contextul suferintelor, a urii si a necazurilor. Calea crucii este o cale ingusta.

Ma tulbura si ma nelinisteste ca sfarsitul este aproape? Sunt pregatit sufleteste pentru suferinta? Este ingusta calea pe care merg?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1168
  • Export PDF: 4
Opțiuni