Trebuie sa raman in casa ta
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Zachee, da-te jos dgraba, caci astazi trebuie sa raman in casa ta" (Luca 19:5).


Cu siguranta ca sunt multi care s-au convertit la credinta in Domnul Isus, despre care nu stim si nu scrie nici unde. Dar intoarcerea unora la Dumnezeu, care a avut in ea ceva extraordinar, ne este pastrata, cum este si cazul lui Zacheu.

1. Zacheu era mai marele vamesilor si purta un nume faimos si foarte comun intre evrei. El era foarte bogat, dar se pare ca ii lipsea ceva. Astfel, cand a auzit despre Domnul Isus si lucrarile pe care El le facea, a fost curios sa-L vada si ce fel de om este, nu numai sa vada cu ochii firesti, ci si cu ochiul inimii.

2. Deoarece curiozitatea lui nu putea fi satisfacuta din pricina staturii lui mici si pentru ca Isus era inconjurat de multime aproape tot timpul, el s-a suit intr-un dud. Domnul Isus nu mergea purtat pe umeri sau intr-o caleasca cu cai ca si printii pamantului, ci El a venit ca unul dintre noi. El era pierdut in multime. Ziua aceea a fost pentru Zacheu, ziua umilirii lui. Nu cred ca ar fi vrut ca nimeni sa stie ca el este in pom. Dar oamenii mici de statura, uneori, au o inima mare si viata in spirit. Cati n-am vrea mai degraba sa fim un Zacheu decat un Saul, imparatul lui Israel, care era cu un cap mai inalt decat toti barbatii?

3. Cei care sunt sinceri vor gasi o cale sa se intalneasca cu Isus, chiar daca vor intampina greutati si dificultati in calea lor. Dar desi Zacheu a avut cateva obstacole, sa observam ca Domnul Isus a bagat de seama, si cand a ajuns in dreptul lui, l-a chemat pe nume si s-a autoinvitat in casa lui. Foarte straniu, mai ales ca nu se vazusera mai inainte. Pentru Zacheu era o onoare prea mare si prea superioara meritelor lui, la care el nici nu indraznise sa se gandeasca. Domnul Isus l-a intampinat cu binecuvantarile bunatatii Lui, i-a intrecut toate asteptarile si a incurajat inceputurile slabe. Cel ce vrea sa-L cunoasca pe Cristos va fi cunoscut de El (Ioan 7:17). Celor credinciosi in lucrurile mici li se vor incredinta altele si mai mari. Chiar si cei care vin la Hristos din curiozitate, li se poate trezi constiinta si pot avea inima schimbata.

Domnul Isus ne cunoaste pe noi ca si pe Zacheu inainte de a se urca in dud. El i-a poruncit sa se dea jos "in graba" si Zacheu s-a dat. Cei pe care Domnul Isus ii cheama jos trebuie sa se smereasca si sa nu creada ca pot merge in cer pe baza propriei lor neprihaniri. Zacheu nu trebuia sa mai stea pe ganduri, sa ezite, ci sa se grabeasca, pentru ca Hristos intentiona ca sa stea in casa lui. Domnul Isus spune oricarui om: "Iata, Eu stau la usa si bat; daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine" (Apoc. 3:20).

Cand Domnul Isus ne cheama, noi trebuie "sa ne grabim" sa raspundem chemarii Lui si cand El vine la noi, sa ne simtim onorati ca si Zacheu si sa-L primim cu bucurie, caci El aduce cu Sine tot ce este bun; si cand El ia stapanirea in viata omului, El deschide izvoare de bucurie care vor curge in vesnicie. Hristos trebuie sa intre in casa noastra daca vrem sa fim fericiti cu adevarat. Hristos are dreptul sa se invite in viata noastra. El este Creatorul si Dumnezeul nostru. Este responsabilitatea noastra si placerea noastra si trebuie sa-L primim cu bucurie. Vedeti deosebirea dintre Zacheu si tanarul bogat? Amandoi au fost bogati, dar nu amandoi au sfarsit la fel. Lui Zacheu nu a fost nevoie sa i se spuna sa renunte la bogatile lui. El singur s-a oferit sa dea jumatate din ele si sa recompeseze de patru ori mai mult pe cei pagubiti de el mai inainte. Va inchipuiti cat de bogat a trebuit sa fie ca sa poata face o asemenea risipa!

Intalnirea personala cu Isus i-a schimbat radical viata si vederile si atitudinea fata de lucrurile lumii acesteia. Poate suntem curiosi ce a vorbit Domnul Isus in casa lui Zacheu de aceasta l-a determinat sa faca un gest asa de generos. Binecuvantati sunt cei ce fac aceasta mare descoperire, ca Isus este de ajuns pentru prezent si eternitate. Curiozitatea dupa lucrurile spirituale aduce fericire, dar cea pentru lucrurile firesti duce la moarte. Ganditi-va la Eva.

Care este atitudinea mea fata de Hristos? Este casa mea deschisa in orice vreme pentru un astfel de oaspete ceresc ca si Domnul Isus?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1194
  • Export PDF: 5
Opțiuni