Ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Un fruntas a intrebat pe Isus: Bunule Invatator, ce trebuie sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?" (Luca 18:18)


In acest pasaj este o discutie intre Isus si un fruntas, in alta evanghelie este numit un "tanar bogat", care a venit la El sa se intereseze cum se poate mosteni viata vesnica. A mosteni Imparatia cerurilor, viata vesnica este un lucru mare si care ar trebui sa preocupe pe oricare om de sub soare.

1. Acei care vor sa mosteneasca viata vesnica, in primul rand, trebuie sa se adreseze Domnului Isus ca si Invatatorul lor, ca Unul care sa-i invete si care sa domneasca in viata lor. Calea spre cer nu se poate invata decat in scoala lui Isus, de acei care intra in ea si continua in ea.

2. Acei care vin la Hristos ca si Invatatorul lor, trebuie sa creada in El nu numai ca are o misiune divina, ci si o bunatate divina.

3. Domnul Isus nu a alterat cu nimic calea spre cer, de la ceea ce a fost mai inainte de venirea Lui. Dar El a facut-o mai bine cunoscuta, mai usoara si mai confortabila. "Stii poruncile!" El nu a venit sa strice Legea, ci s-o implineasca. Daca vrei sa ai viata atunci "pazeste poruncile".

4. Oamenii se cred nevinovati din cauza ca sunt ignoranti. Asa a afirmat fruntasul: "Toate acestea le-am pazit cu strictete din tineretea mea". El nu vedea nimic rau in el, asa cum nu vedeau nici Fariseii. El se lauda ca din tinerete a pazit poruncile si ca pana in ziua aceea nu se abatuse de la ele. Daca el ar fi fost unul din ucenicii Domnului si ar fi invatat de la El, el ar fi spus cu totul altceva: "Toate aceste lucruri le-am calcat din tineretea mea, in gand, in cuvant si in fapta". Lucrurile mari prin care putem sa ne verificam starea noastra spirituala, se dovedesc prin felul cum noi suntem afectati de Hristos si de fratii nostri.

1.Daca avem o afectiune adevarata pentru Hristos, noi vom lasa totul si-L vom urma, vom accepta invatatura Lui si ne vom supune la disciplina Lui oricare ar fi pretul. Nimeni nu va mosteni viata vesnica care nu are bunavointa sa ia crucea si sa urmeze pe Mielul oriunde va merge El.

2. Daca avem o afectiune adevarata pentru frati, oridecate ori ni se da ocazia vom ajuta pe cei saraci dintre ei.

3. Daca ne-am gandi ca aceasta lume este asa cum este, atunci nu ne-am opune la a vinde ce avem, daca este nevoie, pentru alinarea lipsurilor celor saraci.

4. Daca apreciem lumea viitoare cum se cuvine, nu vom vrea mai mult decat sa avem comori in cer, nu pe pamant. Multi au in viata lor multe lucruri vrednice de lauda si totusi pier din pricina "unui singur lucru". Tanarul acesta a plecat de la Isus foarte trist. Nu i-au placut termenii si conditiile pe care Domnul Isus i le-a pus. Nu a fost gata sa renunte la avutiile lui, chiar daca acestea erau "ceea ce ii mai trebuia" ca sa mosteneasca viata vesnica.

Este doar un singur lucru care imi mai trebuieste ca sa mostenesc viata vesnica, sau sunt mai multe? Ce ma impideca sa intru in Imparatia lui Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4381
  • Export PDF: 3
Opțiuni