Trebuie sa se roage necurmat
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage necurmat si sa nu se lase" (Luca 18:1). (ought to pray)


Domnul Isus a spus aceasta pilda cu intentia de a ne invata ca trebuie sa ne rugam fara incetare. In engleza nu este folosit cuvantul "must", care implica ca a ne ruga nu este o optiune, ci o porunca si o obligatie, ci este folosit cuvantul "ought", adica este posibil ca sa nu te rogi, nu este ceva impus cu forta, nu este obligatoriu sa te rogi, potrivit standardelor omenesti. Domnul Isus insa ne spune ca "trebuie sa ne rugam" si "sa nu lesinam", sa nu abandonam rugaciunea". De aici invatam ca:

1. Se presupune ca oamenii lui Dumnezeu, "trebuie sa fie oameni care se roaga". Toti copiii lui Dumnezeu trebuie sa aiba o comunicare constanta si una ocazionala cu El. Este privilegiul si onoarea noastra ca putem sa ne rugam. Este datoria noastra in acelas timp sa ne rugam si pacatuim daca neglijam rugaciunea (1Sam.12:23). Rugaciunea noastra trebuie sa fie lucrarea noastra constanta. Sa ne rugam totdeauna inseamna ca este o datorie de fiecare zi. Noi trebuie sa ne rugam si sa nu obosim si nici sa nu ne gandim sa ne oprim din a ne ruga pana cand nu suntem contopiti intr-o lauda vesnica.

2. Dar ceea ce se pare ca pilda vrea sa ne spuna, in mod particular, este cu privire la perseverenta si la a fi constanti in rugaciunile noastre pentru binecuvantarile spirituale pe care vrem sa le obtinem, fie personale, fie pentru biserica lui Dumnezeu. Cand noi ne rugam pentru putere sa ne impotrivim dusmanilor nostri spirituali, firea si coruptiile ei, care sunt cei mai rai dusmani ai nostri, trebuie sa fim intr-o continua si constanta rugaciune. Sa ne rugam si sa nu ne lasam pentru ca "nimeni nu cauta fata lui Dumnezeu in zadar". La fel, trebuie sa ne rugam si pentru eliberarea oamenilor lui Dumnezeu din mainile celor ce-i asupresc si ii persecuta. Daca Domnul Isus in timpul vietii lui pamantesti s-a rugat Tatalui si a fost intr-o continua legatura cu El prin rugaciune, cu atat mai mult noi, care ne cunoastem fragilitatea umana
si coruptia firii pamantesti, trebuie sa ne rugam necurmat. Avem un vrajmas care sta tot timpul la usa inimii noastre. Numai cei mandri pot pretinde ca nu au nevoie de rugaciune.

Cum pot marca viata mea de rugaciune: deloc, rar, adesea, necurmat? Numai cel ce se roaga poate profita de mari binecuvantari spirituale.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1628
  • Export PDF: 4
Opțiuni