Trebuia dezlegata
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar femeia aceasta, care este o fiica a lui Avraam, si pe care Satana o tinea legata de optsprezece ani, nu trebuia oare sa fie dezlegata de legatura aceasta in ziua Sabatului?" (Luca 13:16).


Cu un verset mai inainte, Domnul Isus ii numeste pe Farisei in sinagoga "ipocriti". El cunoaste cum este inima noastra in biserica si El isi permite sa ne numeasca asa cum suntem, ceea ce nimeni altul nu ar indrazni sa presupuna despre aproapele lui.

"Fatarnicilor, judecati drept si nu dupa infatisare". Adica, "un bou si un magar" trebuie tratat cu mai multa cinste in ziua Sabatului decat un suflet viu, decat o fiica a lui Avraam? Ar fi fost o cruzime sa lasi un animal sa moara de sete in ziua de Sabat. "Si daca aratati compasiune in felul acesta unui animal, oare femeia aceasta numai cu atingerea unei maini si prin rostirea unui cuvant vorbit sa nu fie eliberata de o durere asa de mare?" Ea suferise mult in ultimii optsprezece ani din viata ei, durere care era mult mai mare decat cea a unui animal lasat fara apa, cum au fost lasate vitele din Ninive.

Argumentele pe care Domnul Isus le-a adus au fost acestea:

1. Si ea este o fiica a lui Avraam, deci este sora voastra. Si acum voi vreti ca ei sa i se refuze o favoare pe care voi i-o oferiti numai unui animal mai degraba. Pentru ca ea este o fiica a lui Avraam are dreptul la binecuvantarile lui Mesia, "la painea care apartinea copiilor".

2. Ea este una din acele femei pe care Satana o tinea legata. Ea era apasata si de aceea a fost un act de caritate din partea Domnului Isus si de pietate fata de Dumnezeu sa rupa puterea diavolului si sa-l puna pe fuga.

3. Ea suferea de prea mult timp si de aceea aceasta era o oportunitate unica pentru ea de a fi eliberata, si de a nu mai amana nici macar o zi. Efectul acestei vindecari a fost diferit asupra celor prezenti in sinagoga. Domnul Isus a ales sa faca aceasta vindecare in sinagoga si in ziua de Sabat ca ei toti sa fie martori ai acestei minuni. Si astazi se intampla acest fel de minuni cand oamenii, in ziua Domnului, asculta Evanghelia, in biserica, si-L primesc. Ei sunt vindecati de handicapurile spirituale in care au trait pana in momentul intalnirii lor cu Domnul Isus, care trebuie gasit in casa Tatalui lui. Oamenii sunt eliberati si pot fi eliberati intr-o clipa la un cuvant al Domnului Isus de sub puterea diavolului si adusi din intunerec la lumina Sa adevarata.

Am fost eu si tu dezlegati de sub apasarea diavolului? Cine este in control in vietile noastre? Sa profitam de faptul ca mai este inca har, Isus inca mai vindeca si azi, acum si acolo unde suntem.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 850
  • Export PDF: 4
Opțiuni