Vinul nou trebuie pus in burdufuri noi
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Ci vinul nou trebuie pus in burdufuri noi si amandoua se pastreaza" (Luca 5:38)


Vinul, gandindu-ne la definitia data mai la inceput, este posibil sa fie pus si in burdufuri vechi, dar nu vom obtine acelas rezultat, ci mai degraba un dezastru. Vinul se poate pierde si burduful vechi se prapadeste cand vinul incepe sa fermenteze. La ce se refera textul acesta? Ce trebuie sa intelegem prin haina cea noua si vinul cel nou?

Raspunsul Domnului Isus a fost inspirat de intrebarea ucenicilor cu privire la post. El le-a raspuns ca nu este nevoie ca ucenicii sa posteasca atata vreme cat El era cu ei. Dar cand va pleca si inimile lor vor fi pline de durere, cu maiinile ocupate in lucrul Lui si cu o lume intreaga impotriva lor, atunci ei vor posti pentru ca Providenta le va cere aceasta, ceea ce s-a si intamplat (Fapte 13:2).

Aceasta este o minunatie a harului Lui ca El a proportionat exercitiile lor potrivit cu puterea lor. Adica: Domnul Isus nu va cere imediat ca cineva care a fost chemat din lume sa se supuna la strictetea si la austeritatea uceniciei, ca nu cumva sa fie ispitit sa renunte cu totul la crestinism. Cand Dumnezeu a scos pe Israel afara din Egipt, El nu L-a dus pe calea cea mai scurta (Exod 13:17).

Asa si Domnul Isus va antrena pe urmasii Lui treptat sa intre in disciplina familiei lui Dumnezeu, pentru ca nici un om care a baut vinul cel vechi, dintr-o data va vrea vinul cel nou, pentru ca stie ca vinul cel vechi este mai bun pentru ca a fost obisnuit cu el. Ucenicii vor fi ispititi sa creada ca vechea cale de viata este mai buna, pana cand, treptat, vor fi facuti sa vada ca nu este asa.

Aceasta era in acelas timp si o avertizare la adresa Fariseilor care isi profesau religia lor cu pompa si cu mare febra, ca si vinul nou care este spumos, in timp ce oamenii intelepti spun ca "vinul cel vechi este mai bun". Cu toate ca in vremea aceea ucenicii nu aveau asa de multa forma de "evlavie", totusi aveau mai mult din puterea ei decat fariseii, pe cand Fariseii vorbeau mult de evlavie, dar in fapt, "ii tagaduiau puterea".

In ce fel de burduf pun eu si tu invatatura cea noua?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1462
  • Export PDF: 4
Opțiuni