Trebuie sa fiu in Casa Tatalui Meu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"El le-a zis: Nu stiati ca trebuie sa fiu in casa Tatalui Meu"? (Luca 2:49)


Acestea sunt spusele Domnului Isus catre mama Lui, atunci cand El a ramas in urma, la Templu, in Ierusalim. Domnul Isus avea 12 ani cand a fost luat pentru prima data de parintii lui la Templu, de aceea credem ca ingrijorarea lor era justificata. Ei locuiau in Nazaret in partea de nord a Israelului. Desigur ca Domnul Isus putea fi in multe locuri in acel timp, dar asa cum citim putin mai jos, Isus a fost un copil supus si de foarte tanar a dovedit ca este un copil intelept si cu frica de Dumnezeu (Luca 2:40, 51-52). La intalnirea cu mama Lui, El o intreaba: "Oare nu stiati"? Desigur ca Maria nu a stiut. Altfel nu ar fi fost atat de ingrijorata. Ce vrea sa ne spuna Domnul Isus prin acest "trebuie" sa fiu in Casa Tatalui Meu? Unii spun:

1.Unde alt undeva ar trebui sa fie un fiu, decat in casa tatalui, facandu-se referire la "robul nu ramane in casa pururea, dar fiul ramane". "Unde sa fiu decat sub protectia si grija Tatalui", a vrut sa spuna Domnul Isus. De aceea Maria nu ar fi trebuit sa se ingrijoreze si sa lase toata grija pe Tatal si sa nu se impovareze cu ea. Domnul Isus este o sageata in tolba de sageti a Tatalui (Is.49:2). El are grija de biserica Lui si de aceea, nimeni sa nu se indeparteze de "adunarea" celor sfinti, pentru ca nu este in siguranta.

2. "Cum sa va fi urmat acasa", spune Domnul Isus, "cand nu mi-am terminat lucrul pe care il am de facut aici?" Fiecare lucru isi are vremea Lui, si mai ales in programul Domnului Isus, nu putea suferi nici o schimbare sau amanare. In Ioan spune: "Eu fac lucrarile pe care Tatal M-a trimis sa le fac". "Eu n-am venit de la Mine Insumi, ci El M-a trimis". El a venit in lumea noastra cu un scop definit. El s-a dedicat in intregime implinirii voii Tatalui. Isus ne-a lasat prin aceasta un exemplu. Dedicatia si prioritatea numarul unu este sa facem voia Tatalui ceresc si sa ne ingrijim sa indeplinim afacerile Lui mai inainte de ale noastre. "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra" (Matei 6:33). Aceasta a fost insarcinarea Domnului Isus si la momentul acela parintii lui nu au inteles-o. Ei nu au inteles ce slujba avea El de facut in Templul Tatalui Sau. Ei credeau ca El este Mesia si ca ar trebui sa aiba tronul tatalui lui David si atunci aceasta L-ar fi dus mai degraba pe tronul regal decat in Templu. Ei nu au inteles slujba Lui profetica; si ca El avea mult de facut in privinta aceastaa.

Unde este locul meu si al tau in planul lui Dumnezeu? Il cunoastem? Suntem in voia Tatalui?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1610
  • Export PDF: 4
Opțiuni