Un autotest al credintei
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 13:1-10;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 13:5

"Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati".


Dupa ce Pavel isi exprima temerea ca intre frati s-ar putea sa fie lucruri care nu ar trebui, le face o provocare: "Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta!" (v.5) Pavel pune sub semnul intrebarii credinta unuia care traieste in galceava sau pizma, este manios si produce dezbinari, este barfitor ori ingamfat. Provocarea este si pentru noi astazi. Aici avem un test pe care ni-l putem face singuri. Recunoastem noi ca Isus Hristos traieste in noi? Am citit undeva urmatoarele: "Mai mult din eu, mai putin din Hristos. Mai mult din Hristos, mai putin din eu". Si cat este de adevarat! Tronul inimii nu poate fi ocupat decat de unul din cei doi. Daca Isus traieste in noi, mai putem face lucruri care il dezonoreaza pe Isus si Biserica Sa?

Rezultatul acestui autotest nu poate fi decat unul din doua: ori suntem in credinta si deci in Hristos, ori lepadati si inafara de Hristos. Cei ce sunt in Hristos inseamna ca s-au pocait de "de necuratia, curvia si spurcaciunile " in care au trait inainte de a intra in Biserica lui Hristos. Daca nu ne pocaim sincer, din toata inima, degeaba ne pierdem vremea mergand la Biserica. Nu numai ca noi insine nu profitam, dar ingreuiem lucrarea slujitorilor lui Dumnezeu si Imparatia lui Dumnezeu sufera prin marturia proasta pe care o depunem in fata lumii.

Observam ca din nou Pavel aminteste de rastignirea Domnului Isus si faptul ca din El putem extrage puterea de a trai o biata de biruinta (v.4). Daca El a fost rastignit prin slabiciune si traieste prin puterea lui Dumnezeu, cu atat mai mult noi care suntem si mai slabi putem trai si ne putem alimenta din aceeasi sursa. Sfintirea este un proces continuu. El nu se termina odata cu intrarea in Biserica prin botez. Pocainta trebuie sa fie zilnica pentru ca inca suntem in lume si suntem inconjurati de atatea duhuri vrasmase. Un crestin infrant este o rusine, o pata pe Mireasa lui Hristos. Nu ca Hristos nu ar fi in stare sa-l pastreze pe credincios, ci credinciosul este cel care nu este statornic in slujire si dragoste fata de Dumnezeu.

Meditatia zilei: Traieste Hristos in tine? Ce ar face Hristos de ar fi in locul tau, in situatia in care esti?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1095
  • Export PDF: 5
Opțiuni