Madulare in Trupul Domnului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1 Corinteni 12:12-27;
Versetul de memorat - 1 Corinteni 12:27


"Voi sunteti trupul lui Hristos si fiecare in parte, madularele Lui"


Acesta este unul din cele mai faimoase tablouri care ar putea descrie unitatea madularelor bisericii lui Hristos. Oamenii din toate timpurile au fost fascinati de felul in care diferite parti ale trupului coopereaza impreuna. Biserica este trupul, iar Hristos este Capul. Un trup este sanatos si eficient numai cand toate madularele functioneaza perfect. In trup madularele nu sunt geloase si nici nu doresc sa faca alte functii pentru care nu sunt destinate.
Noi trebuie sa realizam ca avem nevoie unii de altii. Vers. 27 spune ca "in parte", deci fiecare are contributia lui la bunul mers al lucrarii lui Dumnezeu.. In trup nu este un madular mai important decat altul, si toate simpatizeaza unul cu celalalt. Vreau sa ilustrez aceasta cu o experienta personala avuta cu ocazia operatiei mele de rinichi.

Am mers la doctorul de familie si am cerut sa repet niste analize de sange, care inainte de operatie mi-au indicat ca nivelul de colesterol in sange este peste limita normala. Spre surpiza mea, chiar daca am facut efortul sa-mi controlez dieta, colesterolul a fost chiar mai mare decat ultima data, si s-a mai adaugat si ficatul putin marit. Explicatia pe care am primit-o a fost aceasta. Atunci cand am fost operata, unul din rinichi a fost scos din functie si toata sarcina a cazut pe cel sanatos. In acelasi timp, si inima si ficatul si-au marit contributia si orice medicament a fost folosit pentru rinichi, nu a ajutat si la ficat.

In acelasi fel in Trupul lui Hristos, daca un madular este bolnav si inactiv sau scos din functie pentru o vreme, celelalte madulare sanatoase trebuie sa-si mareasca contributia la buna functionare a Trupului. Dar daca sunt madulare care deliberat se separa de trup, acelea sunt ca si un organ mort, care trebuie inlocuit. Nimeni nu este indispensabil in biserica, dar fiecare isi are un rol bine definit in ea. In trup poti indeplini una din doua functii: sa functionezi la capacitatea pentru care ai fost destinat sau sa cauzezi probleme si dureri care afecteaza tot trupul.

Meditatia zilei: Sa ne intrebam serios: " Sunt cu adevarat un membru sanatos in Trupul lui Hristos sau sunt unul bolnav care fac ca si altii sa sufere din pricina mea"?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3863
  • Export PDF: 3
Opțiuni