Har dupa har
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 12 :1-10;
Versetul de memorat: Ioan 1:16-17

"Si noi toti am primit din plinatatea Lui, si har dupa har; caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos".


Ioan ne spune ca toti am primit din plinatatea Lui Hristos. El a fost dat pentru toti, chiar daca nu toti l-au acceptat. Dar cei ce L-au acceptat primesc har dupa har. Este exact ceea ce si Pavel a spus. Fratilor din Roma el le scria, la un moment dat, ca nu are indrazneala sa pomeneasca macar un lucru pe care sa nu-l facut Hristos prin el (Rom.15:18). Pentru Pavel, harul a insemnat totul si de aceea a fost gata sa sufere orice. Aceasta este slava Evangheliei.

Cineva a spus: "Ceea ce este o imposibilitate pentru om este o oportu-nitate pentru Dumnezeu". Puterea lui Dumnezeu se perfecteaza in slabi-ciunea umana, spune o traducere in engleza. Iar traducerea v.10 suna astfel: "De aceea este cea mai mare bucurie pentru mine sa ma laud astfel, in slabiciune, pentru ca puterea lui Dumnezeu sa-si infiga cortul ei peste mine". El a fost inconjurat de puterea lui Dumnezeu din toate partile, desi in stramtorare intre oameni, dar la loc larg in Dumnezeu. Aceasta i-a dat taria necesara sa fie tare si sa se bucure in acelas timp, de lucruri care pentru o minte umana este de neconceput. Cum? Sa te bucuri cand esti bolnav, insultat, in lipsuri, cand esti prigonit? Da! Se poate sa te bucuri cand stim ca si Domnul Isus a suferit o impotrivire la fel de mare din partea pacatosilor, si ca si noi suntem invredniciti sa suferim pentru El. Aceasta este o cinste si un privilegiu, ca multe altele, mai ales ca suntem tot timpul in compania lui Dumnezeu si ne tragem puterea din banca cereasca.

Pavel mai mentioneaza un motiv de lauda in v.9. "Deci ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine". La ce slabiciuni se refera Pavel aici? Se poate sa fi fi fost o maladie fizica ca si o vedere slaba, epilepsie, o vorbire balbaita sau o frecventa imbolnavire de malarie. Se poate sa fi fost si o slabiciune de natura spirituala, ispitiri sau persecutii din partea Satanei. epusul de care vorbea i-a distrus mandria si l-a tinut dependent de puterea divina, si desi a fost neplacut, el mai degraba a fost considerat un ajutor decat un handicap.

Meditatia zilei: Nu credeti ca este cazul sa incetam sa ne mai ajutam singuri si sa devenim mai dependenti de harul lui Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1973
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
Opțiuni