Harul Meu iti este de ajuns
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 12 :1-10;
Versetul de memorat: 2 Corinteni 12:9

"Si El mi-a zis: Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea mea in slabiciune este facuta desavarsita".

Versetul de aur de astazi ne vorbeste de atotsuficienta harului divin. Dumnezeu este acelas, dragostea lui nu s-a schimbat fata de noi. "Un adevar care apare mereu in Sfanta Scriptura este ca mana lui Dumnezeu nu s-a scurtat, pentru ca harul Lui nu poate fi epuizat de mizeriile noastre", a spus Josepf de Beaufort. Experientele cu Dumnezeu, desi sunt prin har si manifestari ale harului, au un efect mai sters sau mai profund in viata noastra, si sunt trecatoare. Harul este constant si Pavel nu se lauda atat cu experientele cat se lauda cu harul lui Dumnezeu, pe care nu vrea sa-l faca zadarnic. Experientele cele mai inaltatoare le avem adesea in situatii cand suntem slabi si fara putere. Se merita sa traim numai prin har.

O consecinta a acestei trairi in har este ca nimic din ceea ce ar putea afecta firea pamanteasca, nu mai afecteaza pe omul duhovnicesc.Poate ca va este comuna experienta mea. La inceputul vietii de credinta il invidiam pe Pavel ca poate spune: "Simt placere in slabiciuni, in defaimari...." (v.10). Dar in acelas timp a fost si o provocare. Daca cineva se poate bucura in aceasta stare, inseamna ca si eu pot ajunge la ea, si este o stare de dorit de atins. Aceasta stare se poate atinge atunci cand invatam sa apreciem ce face harul.

Cuvantul "rai", in engleza "paradis", provine dintr-un cuvant persan care inseamna "gradina inconjurata cu pereti". Cand un imparat persan dorea sa faca o favoare speciala cuiva drag lui, el il lua si-l acompania la o plimbare prin gradina lui. Pavel a avut aceasta experienta in compania lui Dumnezeu, de aceea, ce a urmat dupa acea rapire nu a mai putut marca sufletul lui. El a vazut slava care il asteapta si asa a putut imbarbata pe frati spunandu-le ca in Imparatia lui Dumnezeu se intra prin multe necazuri. In traditia iudaica se spune ca inainte de Pavel, alti patru rabini au avut o expeperienta similara. Ben Azai a vazut slava si a murit. Beb Soma a vazut-o si si-a pierdut mintile. Acher a vazut-o si apoi a devenit un eretic, ruinand gradina adevarului. Numai Akiba s-a inaltat la cer si s-a coborat in pace. Chiar daca nu vom fi rapiti la cer de doua ori, sa ne rugam ca macar odata sa avem parte de rapire, la venirea lui Hristos.

Meditatia zilei: Este harul real pentru mine? Traiesc prin el sau cred ca nu este suficient?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5949
  • Export PDF: 3
Opțiuni