O cunoastere practica a lui Dumnezeu
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Psalmul 34;
Versetul de memorat - Psalmul 34:5

"Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine".


Acest psalm al lui David exprima bucuria si multumirea lui atunci cand a fost izbavit de vrasmasii lui. Dar el are motiv sa-L "binecuvinteze in orice vreme" si indeamna si pe altii sa laude si sa inalte pe Domnul impreuna cu el. El a simtit o astfel de bucurie in inima lui incat singur se automotiveaza sa laude pe Domnul: "Sa mi se laude sufletul in Domnul"! Din titlul psalmului aflam cadrul in care a fost scris. David fugea de Saul si a ajuns la Achis, imparatul Gatului, dar acesta nu l-a primit in casa lui. Abimelec era un nume dat imparatilor Filistenilor, asa cum era Faraon pentru Egipteni. Dar desi fugitiv si alungat, iata totusi motivele lui de lauda:
"Eu am cautat pe Domnul si mi-a raspuns, m-a izbavit din toate temerile mele". Elihu ne spunea ieri ca nu se poate ajunge la Dumnezeu. David insa, acest titan al credintei, desi traia sub lege umbla in har. Teama, frica este un dusman foarte crud care il porti chiar in sanul tau. Oriunde-ai fi, orice ai face nu te poti ascunde de ea ca de un om. Domnul l-a izbavit de frica, pentru ca a strigat la El dupa ajutor.

"Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El si-i scapa din primejdie". David a simtit ca Ingerul lui Dumnezeu i-a venit in ajutor. Bucuria pe care a simtit-o in momentul izbavirii a iradiat pe fata lui si cred ca toti cei ce erau cu el i-au spus ca fata ii straluceste. De aceea a scris: "Cand iti intorci fata spre El, te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine".

El nu tine bucuria numai pentru sine ci indeamna pe altii ca si ei "sa guste si sa vada ce bun este Domnul" (v.8). David nu se opreste la darurile lui Dumnezeu, ci la datatorul lor. Gustati nu darurile, ci pe Cel ce le da, ne spune cu alte cuvinte. Elihu nu stia de Ingerul Domnului care duce vestile de pe pamant la cer. Nici nu stia ca "Domnul este aproape de cei cu inima infranta si cu duhul zdrobit", desi experienta lui Iov a fost una de zdrobire. In cele din urma si Iov l-a cunoscut altfel pe Dumnezeu decat il cunoscuse inainte. Domnul asculta strigatul celui nenorocit si apasat de dusmani.

Meditatia zilei: Sa cugetam adanc la bunatatea lui Dumnezeu si sa-L binecuvantam pentru ceea ce este El si pentru ceea ce face pentru noi.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1347
  • Export PDF: 4
Opțiuni